Sötét jövő

Rövidfilm kvadráns: Szörny a hegyekből

2020. november 18. - Wittigen

A 2018-as hulladék Predator film után úgylátszik már csak a rajongókban lehet bízni... 2017 környékén Predator Dark Ages volt az első rajongói alkotás amit láttam, és az azért eléggé magasra tette a lécet. Eredetileg egy teljesen másik kisfilmen legeltetttem a szememet, azért mert egy csodálatos Predator jelmez van benne, amit közelről sem féltettek megmutatni, azonban a trailer az összes amatőr hiábát felmutatja, így egy picit rossz lett a szájam íze. De mindig van egy nagyobb hal.

Az eredeti címválasztás (a plakáton) nem annyira fantázia dús (mondhatnám Asylum filmek közé kívánkozik), de amivel felkerült az internetre az már annál inkább. A "Szörny a hegyekből" kicsit hajaz az 50-es 60-as évek sci-fi filmjeinek címadására (a fekete-fehérség pedig csak hozzád az autentikussághoz). Najó, az egész film hajaz az 50/60-as évek scifijeire. A kisfilm 4,6 millió forintnak megfelelő euróból forgott, gyönyörű helyszíneken (végre nem próbáltak meg egy fiatal telepített erdőt eladni mint esőerdő). A fekete-fehér képi világ külön előnyükre vált, ugyanis ezzel jól el tudták rejteni a CGI elemeket, amiket így nem kellett színileg egyeztetni, és ebből kifolyólag nem kirívóak (bár nem kétlem, hogy a színes felvételek oly módon való rögzítése, hogy az később jól nézzen ki fekete-fehérben okozhatott némi kihívást), de az összhatás a végén magáért beszél. Egyszóval a teljes büdzsé benne van a filmben, és ez meg is látszik. A történetről nem mondok semmit, beszél helyette a poszter, a többit meg majd a kisfilm elmondja ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr5616276712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása