Sötét jövő

Időutazó Szellemírtók, egy felnyírt hajú lány, és némi mágia

2022. március 20. - Wittigen

Az elmúlt évben rászoktam a kéregények és mangák gyűjtésére, ez a cikk is ennek az eredménye. Szóval tagja vagyok néhány képregényes csoportnak, és az egyikben egy olyan jó fél éve felütötte a fejét a licites vásárlás és érdekes dolgokra lehet bukkanni. És itt vagyunk, szóval szerintem kitaláljátok mi történt.

Szóval, Displaced Agression. Ez egy önálló 4 részes Szellemírtók történet, ami ráadásul még csak nem is mai csirke, 2009 szeptembere és decembere között futott. Hasonló folytatást/alternatív újramesélést már ajánlottam a Scooby-Doo képregény keretében és ugyan úgy, ahogy az is hamar megfogott (noha az be kellene fejezni, és ha emlékeim nem csalnak, eléggé ellaposodott... na majd egyszer), ennek is elég volt a borítója. Na meg a fülszöveg.

Szóval a történet szerint, miután megpicsukázták Gozer-t, a faterja ezt megneszelte, és a szellemírtókat széthajigálta a térben és időben. Így Venkman egy ponchoban a vadnyugaton, Stanz mint lovag, Spengler mint techmágus írtja a szellemeket, egyszerre, egy időben, de az időfolyam különböző pontjain (igen, ebbe kissé nekem is belefájdult a fejem, tudjátok, ha az időutazás valaha létezni fog, akkor már létezik). No mindegy, egyébiránt imádom az adott korban összetákolt szellemírtó cuccokat, de kiváltképpen a vadnyugati és a lovagkori (persze, hogy Arthur király meg a kerekasztal lovagjai, mondjuk ez már agyon rágcsált klisé, kereshetnének mást is végre) protonzsákok a kedvenceim. Apropó adaptált protonzsákok, el is felejti az ember, hogy az eredeti Szellemírtók közül (Winston kivételével) mindannyian egyetemi professzorok és képesek a saját technikájukat adaptálni a helyzethez, még Vankman is akinek a karakteréről a filmben nem ez jött le, de a képregények és a sorozatok már más színben tüntetik fel. Az meg meglepő, hogy Egon egoista lett a saját kis börtön időszegletében, de nincs amit egy-két pofon helyre ne hozna. Aztán egy nap a poros kis vadnyugati városban megjelenik, egy kimondottan nem odaillő frizurájú lány (nem, nem Kyle az) és az Ecto-1, és elkezdi begyűjteni az elveszett Szellemírtókat, hogy végre helyre tegyék Kozar'Rai-t. Természetesen mielőtt rácsaptam volna, végeztem teszt olvasást, azért, hogy lássam mi a sztori, mielőtt energiát fektetek bele, hogy beszerezzem a többi részt is fizikálisan, illetve ami nagyon fontos, hogy lássam a rajzstílust, hogy ne járjak úgy, mint a Hellboy első kötetével (azóta nézem a rajzot és a sztorit, többek között ezért nem vettem meg a V mint vérbosszút, mert a stílus nem jön be). Szóval bátorokodom mindenkinek felajánlani a forrásomat olvasásra. Erre tessék.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr8917777914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása