Sötét jövő

Dredd és Megacity One mocskos alvilága - folytatás képregény #1

2023. december 16. - Wittigen

Épp a Libriston bóklásztam, hogy hátha készült a Karl Urbanos Dredd filmhez is artbook, ehelyett másra bukkantam. Kiderült, hogy készült folytatásnak szánt képregény a filmhez, ha már nagyvásznas folytatásra nem igen volt remény.

A 2012-es Dredd egy rejtett gyöngyszem volt: sötét,  brutális, és kegyetlenül jó szettdizájnnal és látványvilággal volt megáldva, ennek ellenére nagyon csúnyán elbukott a mozikasszáknál, hogy aztán az évek alatt kultfilmé váljon. Csak úgy, mint a Doom filmhez ehhez is visszatérek, Anderson miatt is (Thrilby szerintem marha jól játszott) meg hát Karl Urban mogorva, soha nem mosolygó, sisakot soha le nem vevő Dreddje miatt is. No meg azért a jelenetsorért, amikor Ma hullik alá a panel felhőkarcolójából lassítva, droggőzös álomképek mellett. Egy szó mint száz, kegyetlen jó. Azóta pedig várunk, mert mást nem igen tehetünk. A Mega City one sorozat semerre nem halad, második filmre is még csak egy ígéretünk van, de egyértelmű: a nép Dreddet akar. Még szerencse, hogy a 2000AD csinált folytatás képregényeket, ráadásul töübbet is, kezdjünk is rögtön az elsővel, az Underbelly.

Ma halálát követően hatalmas hatalmi űr keletkezett Megacity bandái között és most ölremenő harcok mennek a betöltéséért. Mindeközben bűnszervezetek mutánsokat csempésznek be a város falai közé, hogy azokat rövidtávú munkaerőnek használjanak (úgyis mindegy nekik, haldokolnak a sugárfertőzéstől) és feltűnik egy új drog is, melyet szintén inhalátorokkal terítenek. Dreddéknek ez csak egy átlagos hétfő délelőtt. Az egyik lekapcsolt mutáns szállítmányban azonban érkezik valami, pontosabban valaki, akin azért még Dreddnek is mepuhul acélozott betonszíve. Nem vagyok jártas kívül belül a Dredd világában, őszinte leszek, a korai képregények rajzstílusát nem szeretem, de ami keveset olvastam azért árnyaltabb képet fest Dreddről mint a két film meg a mémek. Igaz, hogy kőszívű igazságosztó, de törődik a társaival a maga módján, és ugyan az utolsó betűig követné a törvényt, de Andersen képes rá hatni, talán e miatt segít annak a mutáns nőnek aki elrabolt fiát keresi, ahelyett, hogy izokockába vágná, ahogy az szokás ebben a környezetben. A képregényt nem nevezném igazi folytatásnak, sokkal inkább egy buildup lehetne valami nagyobbhoz. Legális forrásból nem tudom, hogyan lehet beszerezni, mert a Libristo is, ahol megláttam, csak azt mondja, hogy megpróbálják neked megtalálni, de hát az internet egy kincsesbánya, és egy olvasónk dobott meg a linkkel, ha érdekel itt el tudod olvasni (ha meg az nem lenne meg, akkor itt a mi repónk).

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr5118269457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása