Sötét jövő

Rövidfilm kvadráns: El Camino - ne kukkants bele a csempészett dobozba

2022. április 15. - Wittigen

Megvan az Asterix és Obelix: A Kleopátra-küldetés egyik ikonikus párbeszéde? "Megyeget az üzlet? So-so hál Imhotepnek." Na Rojo és lánya szívesen hálát adna Imhotepnek, csak az az apró bökkenő, hogy nem éppen megyeget az üzlet. Rojo szerencséjére vagy épp szerencsétlenségére egy régi ismerőse megkeresi egy munkával, amit kénytelen elfogadni, hogy egyenesbe hozza magát. És jól tudjuk, mikor naprendszer közi csempészetről van szó, az nem mindig sül el jól.

A kisfim 5 év munájának gyümölcse, és látszik rajta. A digitális elemek jól átgondoltak, és megtervezettek, a cgi gyönyörű a sztori pedig megfelelően  streamlineolt, bár azért tesz fel kérdést (pl hol a nyákban volt az őrrobot) de ezen túl lehet lépni. Apropó cgi, Jamie Jasso-nak (a társ producernek és vfx felügyelőnek) egész szép önéletrajza van, dolgozott az Avataron, az új SW filmeken (amik történetileg hulladékok, de jól néznek ki), és az Artstationjére bekukkantva lehet még szépséges WIP képekre bukkanni. A hajót nem tudom, hogy miért hívják El Camino-nak (lehet csak tetszett a név a készítőknek), mert szerintem az apának a történtek után kell ellátogatnia vezekelni. Végezetül itt az egyik hivatalos oldskúúl poszter, mert imádom az ilyeneket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr1517271772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása