Sötét jövő

Rövidfilm kvadráns: Másfélperc boldogság

2022. június 30. - Wittigen

Egy tündéri 2D-s animációs rajz"filmre" bukkantam, melyről az utolsó pillanatig nem tudod, hogy egy reklám, de nem is baj, mert élvezet végig nézni. Az meg már csak hab a tortán, hogy a zenét az a Joe Hisaishi csinálta aki nagyjából részt vett az összes Ghibli film hangszerelésében. Ami azt illeti, az animációs stílusban is tetten érhető a Ghibli behatás. Összesen másfél perc, de nem is kell több.

Olyan jó néha boldogságot árasztó kisfilmet találni. Asszem az a tematika amit úgy hívnak, hogy solar punk, de nem vagyok benne biztos. Még azt is elengedem neki, hogy ez egy reklám egy amerikai yoghurt gyártónak. de ha valakit zavarna az hogy egy reklám, azoknak tessék, találtam egy "decommodified" változatot, ahol elltávolították a szinkront és a zenét, és emllett kiradírozták az összes cégre utaló jelet, és teljesen újrakeverték a hangeffekteket.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr117847141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása