Sötét jövő

Napi kell: Homeworld LEGO szettek

2022. augusztus 11. - Wittigen

Még '95-ös és a kétezres évek elején a LEGO-nak tömérdek saját szettje volt és nem csak a licencingből tartotta fent magát (ez nem azt jelenti, hogy nem voltak licenszelt cuccaik, ott volt az SW, és még sok más is). Mai napig sajnálom hogy a Rock Raiders szettekről lecsúsztam, ma meg már ordenáré módon drága.

Úgy vettem észre, hogy a LEGO szettek is egyre jobban butulnak és áramvonalasodnak. Oké, jobban hasonlít a modellezni hivatott járműre, de a LEGO szögletessége az része volt a játéknak. Az meg a másik, hogy a saját szettek mostanra redukálódtak a CITY-re meg néhány Creator szettre, a többi nagyrészt nem saját ötlet. A mostani Marvel és SW cuccok nagy részén csak vállat vonok, és tovább lapozok (bár egy UCS LAAT-ot elfogadnék). A másik dolog ami miatt nem törtek be másik piacokra az a cég egyik filozófiája, hogy fegyvereket és fegyvereket tartalmazó szetteket nem adnak el, így eleve lábon lövik a lehetőségeik nagy részét. Hála istennek vannak gyártók (Mega Blocks, Cobi, stb) akik betöltik az így kialakult űrt. Pl.: a Mega Blocksnak egész pofásan kinéző HALO szettjei vannak, de a minőségbéli különbségek még mindig a dán cég felé billentik a mérleg nyelvét, ha színes építőkockás szettekről van szó. Így mikor rátaláltam ezekre a szettekre, akkor megdobbant egy picit a szívem. Íme a hivatalos LEGO (nem Lepin/Cobi/stb) kockákból összeállított Gearbox által szankcionált Homeworld LEGO szettek, dobozzal és mindennel, amit egy normál szettől elvárnál, a Brick Formation cégtől. Az egész úgy kezdődött, a szett tervezője Aron Fiskum még régen a játékok felújításának apropóján épített egy szép nagy Homeworld hajó MOC-ot, ami ki volt kiállítva a játék remasterelését végző Gearbox stúdió aulájában. Aztán még abban az évben valaki más meg kereste őket, hogy nem e akarnak licencelt terméket csinálni. Ebből a megkeresésből lett aztán partneri kapcsolatra a BrickVibe céggel, akik a LEGO elemek beszerzését végzik. Aztán mikor véglegesítették a terveket és dizájnokat, megkeresték a Gearboxot, és a vége az lett, hogy három szettet dobtak piacra, mind a hármat a 2. játék inspirálta. És elméletileg lesz még, nézzétek meg csak ezt a videót.

Név és link Elem szám Ár
Hiigaran Interceptor 500 250 USD
Ion Cannon Fregatt 705 350 USD
Hiigaran Romboló 1365 575 USD

A külcsínre egyértelműen nincs probléma, az látszik is a fenti képből, de a tartalomra és a MOC-ra sincs panasz. Egyfelől az útmutatókra nagy hangsúlyt fektettek, és és amit láttam belőle az nagyon közel áll a hivatalos LEGO útmutatókhoz.

A szettek amúgy abszolúte nem a gyerekjáték kategóriába esnek nehézségi besorolásban. A hajók nagy része szürke elemekből tevődik, nem sok színnel megspékelve. De a felszíni részletek (greeblingek) gyönyörűen egyszerűek.

Mindegyik szettből első körben 100 darab készült, azokat sajnos el is kapkodták, de mivel a Gearbox áldása megvan, így a remény azért él, hogy lesz még, és nem csak ez a 3. Addig is míg felbukkan egy az Ebayen, tessék itt van néhány kép az összerakott romboról.

via.: Gizmodo

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr5917797997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása