Sötét jövő

Napi kell: Ha igazi PKD-ra nem fussa

2023. január 16. - Wittigen

Nem olyan régen írtunk egy átalakított, vaktöltényt puffugtató PKD-ről, de hát az árcédula az erős, kezdésnek 700000 forintnak nézel elébe. Hál istennek olvasónk megtalálta a spar büdzsés megoldást, amit, ha rózsapatronnal kombinálsz máris hasonló eredményt értél el.

Rögtön kezdjük is a fontos dolgokkal, a mocskos anyagiakkal. Mire számíthatsz? Nos anyagtól függően (Treastock, magyar kalkulációval) 31000-147000 közé esik a nyomtatás költsége (az olcsó nyilván PLA a drága meg gyanta, az ABS a kettő között fél úton). Aztán kellhet még néhány festék és ecset, ezekre max elversz egy deák bérletet és meg is vagy, már csak idő kell. És ó mennyi fog kelleni, mert fogsz eleget csiszolni és reszelni meg festeni, de a végeredmény, ha ügyes vagy, egy egész hihető PKD-d lesz, ami legalább még olcsó is lesz. Természetesen a modelleket megleled a ThingieVerse oldalon, a nyomtatásra meg a Treatstock oldalt ajánlom (nem nem szponzorált, ismerős javasolta, és én is onnan nyomtattam), az oldal angol, de magyarok is vannak fent, lehet belföldről is rendelni, de lehet hogy a szomszédos országokban olcsóbb a nyomtatás posta költséggel együtt. És természetesen tessék egy videó, mely effektíve összeszerelési és festési útmutató is egyben.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr7517975858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása