Sötét jövő

Rövidfilm kvadráns: Fallout Operation Sunburst

2024. február 07. - Wittigen

Az Astartes sorozat egy űrt hagyott maga után, mind az adott univerzumban, mind pedig minőségi rajongói animációk terén. Amikor véletlenül rátaláltam egy kiragadott klippre azonnal az előbbi projekt jutott eszembe, és azonnal utána is mentem. És így derült ki számomra, hogy ugyan az az ember csinálta, mint a Szerződés című kisfilmet is.

A Fallout New Vegas kampánya alatt (viszonylag korán) el lehet jutni egy naperőmű parkhoz, ahol egy sarlatán adja ki magát tudósnak. Na de annak az erőműnek van van egy előtörténete, mert az eredetileg nem az NCR irányítása alá tartozott. Az előzmény pedig az Operation Sunburst nevű művelet volt, egy, a játék univerzumában megtörtént esemény volt, mely nem volt más, mint NCR és a Brotherhood of Steel között egy eléggé kiegyenlítetlen ütközet. A Broterhood irányítása alá tartozott az erőmű, aminek mellesleg támadó képességei is voltak, csak nem volt üzemképes, az NCR pedig ezt szerette volna leütni a kezükről, lehetőleg minél hamarabb, így ostrom alá vették az ipari telepet, és kivéreztették az azokat védőket, olyannyira, hogy utána sem voltak képesek felállni ebből a vert helyzetből. Ennek az ostromnak az eseményeit dolgozza fel SODAZ, egyenlőre még csak WIP betekintőkben.

SODAZ egy nagyon tehetséges animátor, és ugyan még mindig Work in progress jelzőt biggyeszt a projekt mellé, de igazából a már megosztott 9 részen elosztott 10 percnyi anyag olyan magas polírral bír, hogy akár WIP helyett szerepelhetne ott EP megjelölés is. Ennek is ugyan úgy megvan az "oomph" érzése, amikor a power armoros figurák döngő léptekkel haladnak. És mit ad isten, dolgozott egy WH40k animáción is, aminek mára már hűlt nyoma sincs a csatornáján, mely köszönhető jó részben a WH40 rajongói tábornak, akik miután a GW neki is hivatalosan állást ajánlott, ami miatt rászálltak és szana-széjjel piszkálták. Olyannyira, hogy már az animációt, mint hobbit kezdte meggyűlölni. 

Azt most engedjük el, hogy vajon a GW ajánlata az mennyire egy arany rablánc, mert ahogy a Pariah Nexusnál boncolgattam, azóta se láttunk pl az Astartesből semmit, ÉS más projekten kezdett dolgozni a Patreonján a srác. És sajnálatos módon nem újdonság az, ami SODAZ-zal történt, A Remény halálának is ezért nem készült el a második része, mert magukat mindenre is jogosultnak gondoló rajongók addig zaklatták a készítőket, amíg azok azt nem mondták, hogy oké, akkor nem, hogy ezt nem kapod meg, de mást sem és más merre néztek. Spark nem is nagyon gyárt már tartalmat, SODAZ meg hál istennek sikeresen pivotált más témakörökre (HALO és Fallout). Felettébb kár érte, mert a 40K-s kisfilmje amúgy nagyon jó lett, tök jó lett volna, ha folytatja (ha az érdekel, itt megnézheted)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr818280135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása