Sötét jövő

Rövidfilmkvadráns: Neo takarító szolgálata

2024. április 02. - Wittigen

Megöregedni egy disztópikus társadalomban, na az az ami nem egy életbiztosítás. Főleg, ha stabil nyugdíj helyett azt kapod az államtól, hogy kivégeznek ingyen és bérmentve. De hát ez is munkahelyeket teremt, mert valakinek eladható állapotba kell kalapálnia a kiürült lakásokat, valamint el kell fedni a a társadalom maradéka elől, hogy valójában mit is jelent a nyugdíjba vonulás fogalma. De mi van akkor, ha a "visszavonultatásra" kijelölt személy még él és virul, mikor te takarítani mész?

Tim Bauer a címet is adó takarítószolgálatnál dolgozik, gondolom több réteg NDA mögé zárva, hogy ne beszélhessen arról amit lát, de hát hé, valahogy meg kell élni. Tim pedig arra spúroz, hogy végre előléptessék, csak aztán a sors, pontosabban egy visszavonulásra kijelölt idős úriember, bizonyos Paul (nem, véletlen sem Atreides, az egy másik univerzum) más utat szán neki. Timnek szembe kell néznie az elmúlással és azzal, hogy nagyon kevés idő adatik meg a saját szüleid mellett, és lehet, LEHET értékelni kellene azt a keveset is amikor már nem vagy gyerek mellettük.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr3418282535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása