Sötét jövő

Rövidfilmkvadráns: Alien a senki földjén

2024. április 06. - Wittigen

Az emberek nagyon rég sírnak világháborús Alien/Predator (főleg igazából utóbbi) filmért, én hozzátenném a magamét, hogy szívesen látnám, mikor amúgy ellenfelek szövetségre lépnek, hogy a közös ellenségüket ketten rendezzék le. Aztán persze ezek a kiáltások többségében süket fülekre találnak, de vannak olyan rajongók akiknek mélyen rezonál és kamerát ragadnak. És akkor születnek ilyen alkotások

Az Alien No mans Land az első világháború alatt játszódik valahol a török fronton, ahol az angol katonák rostokolnak a lövészárkukban abban a hitben, hogy patthelyzet alakult ki közöttük és a törökök között. Csakhogy egy mukkanást sem hoz feléjük a szél. A nagy szakállas hadnagy pedig kiadja a parancsot: bajonettet szegezz és irány a túloldal. Csakhogy nem hogy az igazság nincs odaát, de egy teremtett lélek sincs az árkokban, csak egy félőrült török aki azt ismételgeti, hogy alagút és hogy fekete ördög. Csodás kombó nem de bár? Ez a No mans land, innentől már csak halálhörgés és siralom, gondolom senkinek nem mondok újat.

Szerintem lenyűgöző kisflm. azt nem tudom, hogy mennyi pénzből forgott, de egy-két apróságtól (főleg digitális effekttől, illetve az idegen űrhajó belsejétől a végén) eltekintve a film minden része kiemelkedő. A fények, a cinematográfia, a színek és végezetül a jelmezek (amennyire én meg tudom állapítani a ruhák és fegyverek stimmelnek)  és a smink és protézis munka tökéletesen feledtetik velünk a néha műanyag ízű digitális munkákat. Vessetek csak egy pillantást például az xenomorph jelmezekre melyet egy helyi stúdió csinált nekik.

A zene egész jól passzol a légkörhöz, de ami még inkább tetszik, hogy nagyon jó színészi alakítások szorultak a kisfilmbe, főleg a hadnagyé és a török katonáé. Amikor szakállas a tapasztalatairól mesél és a török pedig összevissza hadovál mindkettőnek nem csak látod, de érzed is a saját lelkedben amit át akarnak adni. Ugye most majd jön a Prey-t követő film, ami elméletileg nem hasonló éréba kalandoztat majd minket el, de remélem az is jó film lesz, ugyanis elkélne végre értelmezhető alkotás az univerzumba.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr3318356767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása