Sötét jövő

A tudósok szerint a nácik által ellopott vasember földönkívüli eredetű

2015. szeptember 26. - Wittigen

Komoly cím, ugye? :) Tiszta Indiana Jones történetnek tűnhet a sztori, de nem az, ez az izgalmas valóság…

Szóval az van, hogy az 1930-as években a német archeológusok Tibetben kutakodtak, ahol ráakadtak egy fémből készült szoborra. A szobor egy páncélos alakot ábrázol, mellkasán egy órairányú horogkereszttel (ami a hinduizmusban a jóság jelképe). A németek 1939-ben a szobrot Németországba vitték.

A Meteoritics & Planetary Science-ben megjelent kutatómunka szerint a 10 kilós szobor valószínűleg Vaiśravana istent ábrázolja és a 11. századi Bon kultúra terméke lehet, bár ebben a tudósok nem biztosak. Abban viszont biztosak, hogy a szobor nem földi eredetű!

Mármint az anyaga… Miután elemezték a szobor anyagának összetételét, kiderült, hogy a vasember az eddig ismert egyetlen olyan embert ábrázoló szobor, amit egy meteoritból véstek ki. Összetétele nagyon hasonló az 1913-ban Kínában felfedezett Chinga meteorithoz, ami egyike a 113 ismert vasmeteoritnak. Az anyaga nagyon kemény, így fáradtságos munka lehetett a szobrot elkészíteni. Viszont nyilván megérte a melót, mivel a régmúlt embereinek nyilván isteni jel lehetett az égből pottyant valami…

Hogy aztán volt-e különösebb oka a náciknak a szobrot hazavinni, van-e köze az általuk állítólag nagyra tartott okkultizmusnak, azt már a fene sem tudja. Mindenesetre van egy földön kívüli vasemberünk :)

via.: gizmodo

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr267694180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása