Sötét jövő

8400 kép valamiről, amivel történelmet írtak.

2015. október 05. - Wittigen

 Kipp Teague saját honlapja számára kezdte el a gyűjtögetést, de azóta túlnőtte magát az eredeti célkitűzésén. Sok ezer kép kerül fel az Apollo programról, az emberiség egyik legjelentősebb mérföldkövéről.

Az összes a NASA archívumaiból származik, és pontosan dokumentálják a teljes Apollo programot a 7-estől egészen a 14-esig. Számtalan fontos pillanatot viszontláthatunk a képek között, pl.: az első űrséta képeit. Az összes feltöltött kép elérhető eredeti felbontásban, úgy, ahogyan azokat fotózták. A bejegyzés írásakor 8400 kép volt Teague Flickr albumján, most valamivel több, mint 15000. Apró bónuszként még megemlíteném, hogy a képek nem jogvédettek, hanem a CreativeCommons Public Domain Mark 1.0 vonatkozik rájuk. Így a kedvetekre módosíthatjátok, színezhetitek az amúgy fekete-fehér képeket. És aki ezek után tagadja a holdra szállást, az egy nagy barom.


(Egy imgur felhasználó által helyreállított kép a gyűjteményből)

Sajnálatos módon, nem tudom megosztani egy nézegethető albumban a képeket itt, de itt az összes:
 >>FLICKR Project Apollo Archive<<

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr677893340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása