Sötét jövő

Steam Punk Wars

2015. október 05. - Wittigen

A steampunk (ejtsd: sztímpánk, az angol kifejezés magyarul am. gőzpunk) az 1980-as évek végétől megjelenő, elsősorban kortárs stílus és tematika, másodsorban alternatív művészeti szubkultúra, amely a legkülönbözőbb művészeti formáktól kezdve (szépirodalom, képzőművészet, művészfilmek, ponyvairodalom, popzene,számítógépes játékok, képregények stb.), a mindennapi tárgykultúrában és formatervezésben is egyaránt megmutatkozik. - mondá a wikipédia

Amúgy többféle "-punk" is létezk, mint pl.: biopunk, dízelpunk mind-mind a saját különleges ismertető jegyeivel rendelkezve jelenik meg a porondon. De a legelterjedtebb talán mégis a steampunk. Rendes magyar megfelelője nincs, lefordítani nem annyira lehet. De bárhol felismered, ha találkozol vele. No de, vissza a témához! Björn Hurri is e művészeti ágnak rangos képviselője alkotásaival. A Star Wars karaktereit vette alá viktoriánus korabeli kezelésnek. Lessétek meg őket!

Hogy felvegyem a fonalat, ott, ahol az idézet abba maradt: az egyik kedvenc stílusom az összesféle punk közül a dízel- a bio- és a steampunk. Abban a nagy szerencsében részesültem, hogy belefutottam a Star Wars karaktereinek Björn Hurri által elkészített steampunk változatába. Nem mellesleg igen igényesek. Tessék csodálni őket!

via.: Björn Hurri

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr677895288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása