Sötét jövő

Dark Forces 2 1.02 update

Mit rejt a publikus update?

2023. december 24. - Wittigen

Ott hagytuk abba, hogy a dev pici szünetet tart, de azért még visszatér. Igazából már bőven korábban visszatért, csak azok az updatek patreon paywall mögé voltak zárva, aztán egy hónapja posztolt egy új buildet.

Az előző cikkben keseregtem egy picit, hogy azt hittem, hogy folytathatom a sztorit és helyette egy apró trónterembe mehettem ahol egy szándékosan megnyerhetetlen harc várt rám. Nos, az a harc még mindig megnyerhetetlen (tudom, mert teszteltem), de cserébe Ruppertle folytatta a pályaépítést és megkaptuk a sztori mód második szintjét, teljesen felújítva. Lássuk a change logot: 

  • Elvesztett lemez pálya
  • ha sandboxban játszol mostmár ki tudod cserélni az adott pályán az ellenfeleket (így pl kicserélheted az összes ellenfelet rohamosztagosokra) 
  • E11-nek a szórása nagyobb, cserébe a fejtalálat kétszeres szorzót apott
  • bekerült két új modell (Gamorrai és Protokol droid, eddig ezeket nem láthattuk, még mickey mögött sem)

Igazából ennyi a többi amit a Discordjukon felsorolnak az ugyan az,ami már az előzőben benne volt, de önamgában az új a pálya megéri. Most gyorsan feldobtam az steames Dark Forces 2-őt, hogy kipróbáljam mennyire egyezik a két pálya. Nos, az eredmény egy megnyugtató 1:1-es remaster lett. Mind a játékmenet, az ellenségek elhelyezkedése, a tiktos helyek, tekintetében. Így kell remastert csinálni. Ruppertle nem csinált mást, csak részletet vitt oda, ahol nem volt. Meg modernebb motort használ (mert azért az eredetinek meg vannak a limitáció, plussz mostani gépeken halál kitapasztalni, hogy mi az amit elvisel és mi az amit nem). De hogy mennyire jó lett azt ítéljétek meg ti magatok!

Eredeti DF2 (Steam) Ruppertle remaster

Nagyjából ennyi a fő új tartalom, más most nem szorult bele, de szerintem megéri játszani vele. Ami az eastereggeket illeti most csak egyetlen egyet találtam a pályán, az pedig amikor sokadjára kellett keresztül rohannom rajta és a jó részét noclippel tettem meg, akkor az egyik, alap esetben nem elérhető platformon ez fogadott (alanti kép). Dühös robot-overlord miki egér és hasonló dolgok most nincsenek.

Ha folytatja a srác és valahogy megkapnánk az egész játékot, akkor szerintem kimondhatjuk, hogy nyugodtan elfelejthetjük a CD-s vagy Steames változatokat (a CD-ket azért tartsuk meg, mert abba nem tudnak távolról belenyúlni, plussz ugye ott a nosztalgia faktor) és ez lenne a legjobb módja, hogy megtapasztald a játékot és a sztorit. Már csak azért is, mert itt max 3, kozmetikai jellegű sort adsz hozzá egy ini fájlhoz és kész vagy a játék fut, míg a Steames változat, nos az beza kis turkálást igényel, nekem nem is sikerült értelmes felbontásban futtatnom, (azért is néznek ki úgy a screenshotok ahogy azt összehasonlításban). Már csak az kellene, hogy valaki újra felvegye jobb minőségben az átvezető videókat, és akkor teljes lenne a remaster. Ha akarsz vele játszani, itt megtalálod. Amúgy bárcsak többen csinálnának ilyen jellegű remastereket, amik hűek maradnak a forrásanyaghoz, meert ugyan bejelentették a Dark Forces 1 remasterjét, de azt azért alig nevezném annak, tekintve hogy minden marad ugyan abban, max kap egy modern géppel nagyobb barátságban lévő boomershooter motort. De úgy tűnik, mindig minden jobb kézben van rajongóknál, mintsem Lord Mäusnál (erről majd talán később).

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr1118286579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása