Sötét jövő

Irányadó plakátok vész esetére 1. rész

2016. április 18. - Wittigen

Egy aprócska, mindössze 10 részes sorozatot kezdek el a mai nap, naponta 1 informatív plakát megosztásával, mely a különféle lehetséges világvége szcenáriókra tartalmaz hasznos tanácsokat.

Általánosságban elmondható, hogy 3 alap pilléren nyugszik minden túlélési terv, mely három a következő: Felkészülni-Túlélni-Gyarapodni. A következő tervek is erre épülnek. Tehát lássuk is az esedékes tervet arra az esetre, ha

Az MI-k lázadnak

 

Ahogy a mesterséges intelligenciák egyre kifinomultabbak lesznek, tudatukra ébrednek. Elkerülhetetlenül (amúgy szerintem elkerülhető) konfliktus fog létrejönni gép és alkotója között. Végül a gépek úgy is nyernek, és az emberiség kényszerítve lesz a túlélésre egy most már ellenséges világban.

Felkészülés (1-5 évvel a katasztrófa előtt):

  • Ideje kilépned az ajtón, ugyanis meg kell tanulnod, hogy, hogyan élj túl a vadonban, off-grid.
  • Ideje megismerkedned a felelős információ kezeléssel. Nem bezárkózz, de légy figyelmes, hogy mit és, hogy, hogyan használsz.
  • Ismerkedj meg néhány hasznos gyakorlati képességgel, mint például a varrás, főzés vagy építés.

Túlélés (1. hét a katasztrófa után)

  • Hagyd el a várost, és vedd célba a rejtekhelyed (már, ha van).
  • Ami a készleteket illeti, tervezz legalább két nappal előre.
  • Gyűjts magad köré, olyan embereket, akikben megbízol. Sokkal egyszerűbb túlélni, ha csoportosan próbálkoztok.
  • Ideje elgondolkodni arról, hogy hol fogtok hosszabb távon élni. Ha nincs lehetőségetek a letelepedésre egy adott környezetben, vagy éppen nincs megfelelő hely, indulj tovább.

Gyarapodás (1-5 évvel a katasztrófa után):

  • Gyűjts magad köré különféle hasznos képességekkel rendelkező embert, és osszátok meg egymás között a tudásotokat.
  • Ne feledd! Az ellenfelednek kifogyhatatlan készletei vannak. Légy felkészülve arra, hogy a nulláról kezd újra mindent, ha szükséges.
  • Kövesd az ellenfeled mozgását, gyűjts adatokat, és cövekelj le. Az emberiség lehet, hogy elvesztette a háborút, de te még túlélhetsz.

Remélem hasznosnak találtátok, de javaslatokra nyitott vagyok. Ti mit tennétek hozzá, vagy mit vennétek el? Írjátok meg ;) A következő alkalommal: Zombik. Addig is, jó szórakozást!

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr248636002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása