Sötét jövő

Rövid hír: Gyerekek MEGYÜNK A MARSRA!!!!!!

2016. szeptember 24. - Wittigen

Na jó, nem pont mi, és nem pont azonnal, de elméletileg a következő 25 évben tanúi lehetünk a következő nagy események (sajnálatos módon, egy pöppet később születtem, mint, ahogy az első holdraszállás megtörtént). Következzenek a részletek:

Odaát, háború fanoknál (amerikaiak) valakinek rájött arra, hogy, tán a NASA-nak is lehetne pénzt adni, és akkor még csodákat is láthatnánk. Szóval ez év májusában átfutott a szenátuson a S.3346 jelű törvénytervezet, ami, kapaszkodjatok meg, 19,5 milliárd dollárt juttat a NASA-nak. Szóval ideje felkötni a gatyánkat, ugyanis: 
1.: a rendelkezés nem visszavonható, így a következő elnökök nem vétózhatják meg
2.: 25 éven belül meg kell történnie a Marsra szállásnak
3.: az ISS-nek még legalább 2024-ig működnie kell
4.: ideje új rucikat kifejleszteni az űrhajósoknak

Vessünk csak egy pillantást, hogy pontosan mire, és menyit kap a NASA:

Szóval így oszlik meg az a 19,5 milliárd dollárnyi támogatás (mely a katonaság évi 610 milliárdjához képest hangyafasznyi), ebből a 19,5 milliárdból 3,35 milliárd $ az Orion és az SLS programra megy el ebben az évben, illetve a közelgő Európa küldetésre az igényelt 50 millió dollár helyett most 260 millió jut.

Azért remélem, hogy a NASA-nál felkészülnek egy esetleges A marsi című könyv (Mentőexpedíció, ha valaki csak így ismerné) szintű vészhelyzetre, és azt legalább Mark Watney vészhelyzeti forgatókönyvként fogják emlegetni :D

 

via.: spacenews

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr7311739641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása