Sötét jövő

Várj, magamra kapom a Power Loaderem!

2017. január 24. - Wittigen

Régóta álmod, hogy végre saját exo-skeletonod legyen? Szeretnél egy olyan monstrumot, mint amit Ripley vezérelt? Nos, még, ha ez nem is lehet majd a tiéd, de nyugtasson a tudat, hogy kevesebbet kell már várnod.

Az olaszoknál pörög a meló. A Perceptual Robotics Laboratory-ban, Pisa-ban építettek egy helyre kis hordható robotot, melynél nagy a gyanúm, hogy a tervezésekor a készítők loopolva nézték a Bolygó neve halál című film ominózus részletét, ahol Ellen Ripley a rakodógéppel veri agyon az Alien királynőt. A masinéria jelenleg 50kg/kar teherbírással rendelkezik + az önsúly támogatás, ami egy ekkora valaminél nem is egy rossz eredmény.

Percro 3 irányban látja az eszköz jövőjét: katonaság, terapeutika és ipar. Ezenkívül jól jöhet majd katasztrófa sújtott területeken a takarításhoz.

Egy ugrással közelebb a Holnap határa című filmhez, egy lépéssel közelebb az Alien univerzumhoz. (De azért még egész távol az LV-426-tól.)

via.:designtaxi

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr8312073455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása