Sötét jövő

Star Wars előzmény trilógia díszletfotók, 2. rész

2017. augusztus 31. - Wittigen

Mindig a bicska nyílik a zsebemben, mikor valamit azért szídnak, mert a technológia még csak akkor kezdődött. Márpedig az előzmény trilógiához is készültek modellek, makettek és 1:1-es díszlet elemek. Star Wars díszletek, második rész.

Az emlékezetes fejvadász üldözéses jelenet helyszíne, teljes valójában. Jé, nem CGI. Természetesen az életre keltéséhez azért szükséges volt rá, de annyira szeretem, amikor egyre másra dobálják a képeket a zöld és kék háttér előtt álló színészekről, majd azt elfelejtik hozzátenni, hogy miniatűrös jelenet miatt álltak be az adott háttér elé....

Másik utcai jelenet, ezúttal életnagyságban.

A ritka nyílt terek egyike. Ide hozta Obi-Wan azonosítani a mérgezett nyilat, amivel az orgyilkosunkat megölték.

Az étterem díszlete nem animáció, és nem miniatűr volt. Ide én is beülnék, egy tányér levesre, vagy egy pofa kék tejre ;)

A Geonosis arénája sem kicsi modell volt, az embereket nézzétek.

Aki kritizálja az animációt annak innen is üzenem, hogy az ILM végezte az úttörést, ami nélkül ma nagyon sok film nem készülhetett volna el. Az első trilógiában elefántokat tanulmányoztak Az AT-AT lépegető mozgásának megalkotásához. Az új trilógiában meg tanulmánymodell készült ugyan arról. 

A bejárható díszletek sem maradhatnak ki: íme a bár, ahol a híres "Nem akarsz nekem halálpálcát eladni" kezdetű beszélgetés lejátszódik. Semmi zöld háttér. Természetesen ez is elfelejtődik.

Padmé hajójának belseje, C3PO jelmezébe bújt Anthony Daniels és R2-D2.

A nagy jedi könyvtár modellje. Még a mai napig lenyűgöző, mind a filmben, mind azon játékokban, ahol bejárható.

Ugyan az más szögből.

A kamínói folyosó jelenet folyosója. Az embereket nézzétek a háttérben. 

Metszeti kép.

Az épületek sem animációk voltak. A Mítoszírtók a két kezükkel építették és festették.

Még mindig Kamino.

Padmé lakosztályának erkélyes része.

Obi-Wan Kenobi hajója, 1:1-es méretarány, közeli felvételekhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr2412284045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása