Sötét jövő

XCOM műveleti kézikönyv 8. rész

2017. október 16. - Wittigen

Elérkeztünk az utolsó X-COM részhez ezen bejegyzésben szót ejtünk a csatakiáltások helyes használatáról, a mitológiai lények/személyek megtestesítéséről, illetve a fagylaltozók rejtélyes kifosztásiról. Jó szórakozást! Az előző rész itt, és ez alatt a tag alatt pedig mindet megtaláljátok. 

147. Az ügynököknek tilos a plazmafegyvereiket az ún. vörösszalagok átvágására használni.

148. A csatakiáltások évezredek óta az emberi hadviselés részét képezik. Több elfogadható változat is van “A Földért!”, “Az emberiségért!”. Ezek harc során elfogadhatóak. Azonban emlékeztetnénk katonáinkat, hogy az X-COM rádióforgalma felvételre kerülnek, szóval a “Császárért!”, “A Parancsnokért!” és a “Vodkáért és rumért!” elhangzása tiltott.
148a. Nem számít, hogy megígérte neked, hogy hozzád megy feleségül [TÖRÖLVE] őrmester. A “Waifumért!” nem harci helyzetbe illő felkiáltás.
148b. Hasonlóan: páncél helyett laborköpenyben valamint egy hatalmas injekciós tűvel valós fegyverek helyett megjelenni a harctéren, és “A tudományért!”mondatot kiáltozni szintén nem számít elfogadhatónak.

149. A Három Hárpia tagjait kérjük, hogy hagyjanak fel mitológiai személyek alakításával, és ne használják képességeiket a kopaszok kínzására.

150. A Parancsnok imitátorok innentől fogva tiltottak. Főleg, ha csak annyit szeretnétek elérni, hogy ágyba bújhassatok Dr. Vahlennel.
150a. Ugyan ez érvényes a Vahlen imperszonátorokra.
150b. A vezetőség bármely tagjának megszemélyesítése katonai bűnténynek minősül.

151. Dr. Shennek mostantól tilos bármiféle hordozható eszköz építése, mely csöve legalább akkora, vagy nagyobb mint a feje.
151a. Az egész mérnöki részlegre is vonatkozik ez a szabály.
151b. Valamint az összes fegyverre, mely egyszerre 4 vagy több irányítatlan rakétát tud indítani egy ravaszhúzásra.
151c. Az irányított definíciója: aktívan célzott, nem pedig “oda megy, ahová mutatok”.

153. MEC egyégek és ügynökök Titán páncélban nem ír sztepptáncolhatnak. Be tudunk benneteket mérni szeizmográfokkal.
153a. Ez érvényes egyéb táncstílusokra is, szóval semmi breaktánc, Kazatsky/Kozák tánc, Gangam Style vagy balett.

154. Álljatok le a Chryssalidok megszelidíésére irányuló próbálkozásokkal. Ezek vérszomjas, zombi gyártó dögök, nem kölyökkutyák.
154a. Dr. Vahlen megérti, hogy a tetrahydrocannibinol (közismertebb nevén THC) lenyugtatja őket – jobban is, mint az embereket -, de ez nem jelenti azt, hogy az X-COM marihuana farmot fog nyitni.
154b. Álljanak le a “Chryssalid gránát” ötletének kikényszerítésével. Mindannyian tudjuk, hogy a rendszeresítés után nem sokkal kibiztosítva látnánk begurulni a Geoscape-be.

155. Álljatok le a pizza házhozszállítás kérésével. A bázisszemélyzetnek elege van a folyamatos sárga riasztásokból, amit valami robogó okoz, miközben az összes mozgásérzékelőt beindítja az Alfa Bázis főbejárata felé vezető úton.
155a. Mostantól ez minden gyorskaja rendelésre kiterjed.
155b. A katonákat utasítjuk, hogy álljanak le az éttermek zaklatásával ingyen vacsora után, mondván, hogy “A kiszállítás tovább tart, mint 30 perc.”

156. A Pszi egységek tagjait kérjük, hogy álljanak le mások álmainak befolyásolásával.
156a. Főleg akkor, ha azok sikeresek.
156b. Az elmúlt időszakban 49 személy jelentette ugyan azt a visszatérő rémálmot, ahol Dr. Vahlen tömegagykontroll alá taszította az idegeneket, és az, idézem, “Unierzum fő ribancává” koronázta magát. Álljanak le.

157. Tény, hogy az autók és más járművek felrobbannak, ha plazma tűznek teszik ki őket, de ez nem azt jelenti, hogy a katonák, azon belül főleg a MEC katonák, helyettesítőként használhatják azokat, ha kifogytak a gránátokból.
157a. Ez kiterjed az idegenek folyamatos tűz alatt tartására, hogy behúzódjanak egy kocsi mögé, majd annak felrobbantására. Nagyra értékeljük a környezetetek taktikai felhasználását, ugyanakkor nem értékeljük, se nem támogatjuk a nagy járulékos veszteség okozását.

158. Ügynökeinknek szigorúan tilos Mutonokat, Chryssalidokat vagy zombikat rejtőzködő civilek felé csalogatni, hogy “utolsó pillanatbeli megmentőt” játszhassanak egy numera érdekében.
158a. Főleg, hogy már működött.

159. Nem számít, hogy milyen pontos a jelmezed. Nem számít, hogy milyen lenyűgöző. Nem számít, hogy milyen piros a páncélod, vagy, hogy mennyi spanyol vér csörgedezik az ereidben. Matadornak tettetni magadat, a berserkereket meg bikának csak tragédiában fog végződni, [TÖRÖLVE] szakasz tag már bizonyította ezt.
159a. Ez a szabály hatály alatt marad, annak ellenére, hogy [TÖRÖLVE] őrnagynak sikerült megölnie egy Berserkert két steakkéssel és egy konyharuhával.
159b. A MEC katonáknak megtiltjuk, hogy bikát játszanak. Nagyon jól tudjátok, hogy mozgékonyabbak vagytok annál, mint ahogy azt tettetitek.

160. Mégha agykontroll alatt tartod, és robbanószerekhez csatolt pórázzal látod el őket, valamint becsomagolod alufóliába, hogy megakadályozd, hogy használják a képességeiket, a Sectoidokat nem tarthatod meg háziállatként. Vigyétek vissza a megfelelő részlegre.

161. Még ha a média az idegeneket is okolja, álljatok le a fagylaltozók és jégkrém boltok fosztogatásával.
161a. Ez nem jelenti azt, hogy az X-COM tagjai bármit kifoszthatnak azt a kettőt kivéve.
161b. Álljatok le a Skyranger pilóták édességgel/étellel/jégkrémmel való lefizetésével.
161c. Nem tudjuk, hogyan csináljátok, de álljatok le a Skyranger pilóták édességgel/étellel/jégkrémmel való fenyegetésével.
161d. Nem, a “Nagy Parancsnoknak szánt felajánlás” nem teszi legálissá a becsempészett ételt.

162. Holló gépek pilótái, gépészek, és MEC katonák: álljatok le annak a kitalálásával, hogy hogyan lehetne rakétahajtóművel ellátott MEC-eket elfogóvadászként alkalmazni.

163. Álljatok le a Parancsnok székének trónszékkel való helyettesítésével a Geoscapeben. Trónszékek, kardokból, csontokból, koponyákból, teddy mackókból, aranyból, hard light-ból, férfiakból/nőkből (akkor is ha önkéntesek voltak) vagy idegenötvözetekből készült székek is tilosak.
163a. A nagy részük nem is volt kényelmes.

164. Az akció utáni jelentés kötelező minden a bázisra visszatérő katonának. Álljatok le azon mondat hangoztatásával a kopaszok felé, hogy a Parnacsnok nem várja el az AUJ-okat, mert nem számít rá, hogy élve visszatérnek.

165. A katonáknak tilos improvizált kapaszkodókat hegeszteni egy MEC felületére, akkor is, ha ez nagyban növeli a csapat mozgékonyságot.
165a. A mérnök részleg nagy erőkkel dolgozik egy megoldáson, mely nem végződik [TÖRÖLVE] őrmesterrel a földön, kezében egy ilyen rosszul hegesztett kapaszkodóval.

166. Álljatok le Zhang őrnagy vagy Bradford beszállásának kényszerítésével az “X-COM legjózanbbja” játékba.
166a. Főleg, ha az alapot egy japán játékshow adja.
166ai. Vagy a Félelem Faktor vagy az Amerikai gladiátor.

167. Ha egy csapattársadat egy Seekerrel látod birkózni, annak azonnali segítséget kellene maga után vonnia, nem pedig “Elég hentait láttam már, hogy tudjam, hogy ez hová vezet.” kommenteket.

168. A figyelmeztető jelek okkal vannak, és arra találták ki, hogy észre vegyék őket. Ne írj rájuk valamit csak úgy, az “úgyse olvassa el őket senki” felkiáltással.
168a. Ne használjatok Comic Sans betűtípust figyelmeztető jelzésekhez.

170. Elismerjük, hogy a finom motorikus mozgás tesztelése és tökéletesítése agykontrolált alanyokon nagyon hatásos, de a pszi ügynököket figyelmeztetnénk, hogy az “alien land mine hopscotch” a források és idő nem megfelelő felhasználásai közé tartozik.
170a. Ha Lebegőt használsz, akkor sem.
170b. A kopaszokat békénhagyni.

171. Chryssalidnak, Chryssalid zombinak, Etheralnak, Mutonnak, vagy ezek bármely variánsánk felöltözni ABSZOLÚT TILOS.
171a. Főleg halloween idején.

Szeretnék köszönetet mondani Traxobomber kollegámnak, hogy megmutatta ezt a zseniális gyűjteményt. Szeretnék köszönetet mondani Rogue Vectornak és annak a sok közreműködőnek, kik mosolyt csaltak az arcunkra. A teljes angol és magyar verziót megtaláljátok az általatok kívánt nyelv szavára kattintva. 

Backup: ANGOL - MAGYAR

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr2612787490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása