Sötét jövő

Napi kell: Vector, a kis robot

2018. október 15. - Wittigen

Érezted már úgy, hogy szükséged van egy robotra, a Wall-e-ból származó mentalitással? Nos, állj és ne tovább, megtaláltam a neked valót! Íme Vector az első tényleg intelligens játszótárs (mert ugye volt az a furcsa robotkutya, de hát, az csak gombnyomásra válaszolt bármire is). Az Anki kis robotja Vector is egy sikeres Kickstarter ként kezdte a pályafutását, és a közelmúltban kezdődött meg a kiszállítás. Az ár 100.000 forint körül mozog (Amazonon ~250 Fontért találtam), ami nem kis gyereknek való játékkategóriába sorolja.  A Vector az Anki előző robotjának elég erősen felfejlesztett változata. A Cozmoban a feladatok tervezését és végrehajtását egy külső mobil alkalmazás végezte, A Vector esetében azonban nem, és a kísérő alkalmazás csak támpontokat ad, illetve a kis robot egyes funkcióinak kiterjesztése (pl.: a fényképezőé, ami benne van). Vectort megtömték minden földi jóval. Érintőszenzorok a hátán, mellyel tényleg érez, gyorsulásmérők, okostelefonnyi teljesítmény, hangfelismerés, internet kapcsolat (aki aggódik, az olvassa el ezt a bejegyzést az Ankitól) , és ami a legfontosabb: személyiség. És ezt nagyon sikerült eltalálniuk, ezer arc, és viselkedés forma, mely reagál rád és parancsaidra (és még dorombol is a kis surmó, ha simogatod a fejét). Összességében nagyon helyre kis játékszer.  Természetesen nem tökéletes, de hé, manapság mi az?

Ha azonban nem bírja a tárcád Vectort vagy nem magadnak akarod a játékot, akkor erre is van megoldás. Íme az Anki másik terméke, a Cozmo.

A Cozmo a Vector kisöccse (bár ő volt előbb), és sok fejlett funkció, mint a lézeres távolság mérés, hangfelismerés stb, hiányzik a robotból, de a személyiség és minden más ott van. Így nagyjából ugyan azt kapod, mint a Vector esetében, csak nem belső, hanem külső vezérléssel, mindezt ~180 Fontért. Szval, ha otthoni robot barátra vágysz, az Anki robotjait neked tervezték.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr2114302343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása