Sötét jövő

HEV ruha hang: Önnek.. még.. 5 tölténye.. maradt..

2019. február 05. - Wittigen

Imádom a cyberpunk esztétikáját, a króm fegyvereken keresztül az agyba köthetőkön át, a mindenféle intelligens vezérlőkkel ellátott csetreszekig. És ugyan a fegyverek designja az elmút években nem mozdult a számottevően cyberpunk irányba, a kiegészítők azonban igen. A Radetec cég egy igen szexi és futuriszikus fegyverkiegészítővel rukkkolt elő a 2019-es SHOT Show kiállításon és vagyok fegyver rajongó, de ezekre a képekre még nekem is elcsurrant a nyálam. Az okos kiegészítő egynelőre csak Glockra elérhető, a Radetecnek nem ez az első próbálkozása, 2012-ben már előrukkoltak egy kezdetleges ötlettel, mely így nézett ki:

Ez a változat kevésbé ergonómikus, vastagítja a markolatot, illetve csak számláló van benne. Ugorjunk 7 évet az időben a SHOT showra, ahol bemuatták ezt a szexi darab techet, egy Glock hátuljába operálva:

A "nincs tár"  feliratról a Ruiner "No File" sisak felirata jut eszembe.

Egy bluetooth modul, egy picike OLED képernyő, és néhány szenzor, ennyiből áll a SSG egység, melyhez jár egy telefonos app is, mellyel nyomon tudod tartani az információkat. Az app mellett természetesen a képernyő önmagában is tájékoztatást ad a következő 3 dologról:

  • a tárban lévő lőszer száma
  • fegyver csőre van e töltve vagy sem
  • a tár a fegyverben van e vagy sem

Honnan tudja a cucc, hogy a tár a fegyverben van, és hogy mennyi töltény van a tárban?

A kütyühöz kell egy Glock MagPul tár, és abba egy szenzor, mely jelenti a saját elhelyezkedését, a magasságon alapulva, ezáltal tudja megmondani, hogy hány töltény áll rnedelkezésre, és hogy egyáltalán be van e helyezve a tár.

Hogy mondja meg, hogy a fegyver csőretöltött? A töltény kilökő rúd nyomása alatt lévőségét figyeli, és a szerint tájékoztat.

Személyszerint nekem nagyon tetszik a letisztult kijelző, és az egész bigyó cyberpunk érzést ordít magából. Ára még nem ismert, illetve az sem, hogy tervezik e más fegyverre a kialakítását, de szerintem, ha kaszáli akarnak, akkor igen. 

via.: thefirearmblog

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr5114592834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása