Sötét jövő

Kísérd figyelemmel az Apollo 11 küldetésének minden percét

2019. június 19. - Wittigen

A méltán híres 1969-es holdraszállás lassan, 1 hónap híján 50 éve történt, és ennek örömére a NASA közzétette a teljes küldeté összes anyagát, és mostmár mindenki megtekintheti a teljes küldetést "élőben".

Ben Feist a Godddard központ vezető adatrestaurátorának és még sokan mások munkájának hála most mindenki végig izgulhatja a teljes repülést, a fő küldetésórával szinkronizálva. 240 órányi rádióforgalmazás Huston és  a 11-es között, 11000 órányi egyéb videó és hanganyag (melyeket először itt hallhatsz,m ugyanis ezek nem olyen régen lettek digitalizálva), életképek a vezérlőből, kommentárok, űrnavigációs adatok, 2000 nagyfelbontású fénykép.

Egy gyors áttekintés a projekt felületéről, a fenti kép megmutatja, hogy mi hol található. Kis kiegészítés: a küldetés irányítás rádióforgalmazását vagy úgy tudod előhozni, hogy rákattintasz a Mission Control Audio menü elemre, vagy valmaelyik nyitott komcsatornaráa kétszer kattintasz, de akkor azt fogod izoláltan hallganti. Illetve, ha rákattintasz a képre, akkor az megnyitja neked új ablakban, illetve jobbra tőle ott egy csúszka, ahol böngészni tudod az adott időpontban készült képeket. Itt tudsz bekapcsolódni a közvetítésbe.

Feistnek nem ez az első ilyen munkája, az ő nevéhez köthető az Apollo 17 küldetésének élő közvetítése is.

via.: itcafe

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr5014902308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása