Sötét jövő

Lorem ipsum helyett Lorem GIBSON

2019. október 28. - Wittigen

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam at dapibus leo, id rutrum nisl. Donec id libero luctus, placerat risus at, faucibus risus. In lacinia nulla at ligula dapibus rutrum." Ki ne ismerné ezt a töltőszöveget, amit mindenki tesztként másolgat, hogyha valami hosszú passzusra volna szüksége. De hogy néz ki egy Lorem ipsum sci-fi környezetben? Hát, elég kirívóan, de ne aggódj, van rá megoldás. Hadd mutassam be a Lorem Gibson-t.

William Gibson az egyik meghatározó alak a nyugati cyberpunk kialakulásában, nekem is itt csücsül a polcomon egy monstrum könyv (melyről bizton kijelenthetem, hogyha tarkón vágok valakit, akkor azt minimum kiütöm). Erre a kis helyre eszközre egy munkahelyi shenanigan közben találtuk itt (épp az egyik eszközünk weblapjának kinézetét írtuk át cyberpunk gonosz megacéges felületre), és azonnal be is lopta magát a szívembe. Ugyan nem annyira kifinomult, mint az eredeti Ipsum szöveg, mégis a szavak bája (Chiba, króm, noodles stb) magával ragadta egyből a figyelmet. Aki szeretné használni, az erre megtalálja a weboldalt, ahol gibsoni szövegrészleteket generáltathat magának. A beszúrt kép egy fentebb linkelt CodePenes projekt mintaképe, nem képezi részét az ajánlónak.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr2515262276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása