Sötét jövő

Rövidfilmkvadráns: Dr0ne befejező részek

2020. január 07. - Wittigen

2023-ban új típusú fegyvert vetettek be a harcmezőkön, autonóm robotokat, melyet nemes egyszerűséggel drónoknak titulálnak. A 237-es egység "meghibásodik" és ezért ki kell iktatni. De mégis mi szökött meg a robi?

Még a Sötét Jövő 2.0 hajnalán volt egy 4 részes websorozat, amit elkezdtem feliratozni. El is készült az első 2 rész, de a harmadik és negyedik epizódot idestova 4 éve halogatom. Illetve halogattam, mert most befejeztem őket. Az első részt itt, a másodikat meg itt tudjátok megtekinteni külön, mert kétlem, hogy bárki is emlékezne már rá :D

És hogy ne húzzam tovább a sorozat befejezését, íme a 4. rész is:

Egész korrekt 4 részes történet alakult ki, bár örültem volna, ha még folytatják, de sajnálatos módon a eredeti készítők csatornája kimondottan halottnak tűnik, szóval a Dr0ne-ból csak ez a négy epizód marad fent az utókornak. Azonban szót kell ejtenünk arról, hogy mennyi munkát fektettek bele. 237-es példának okáért nem cgi volt, hanem egy ember volt beöltöztetve, egy animákható sisakkal a fején.

Na jó, azért volt benne egy kis trükk. Minden jelenetet kétszer vettek fel, egyszer a lencsés szemes megoldással, aztán egyszer pedig cgi markerekkel a szemek helyén, majd a végén összekombinálták a kettőt. Miért volt erre szükség, kérdezhetnéd jogosan. Nos ugyan úgy, mint a V, mint vérbosszú esetében a karaktert nem az arc mimika, hanem a fejmozgás kelti életre, amire egy robot esetében nincs lehetőség. Azonban van egy mondás: A szem a lélek tükre, és a készítők erre utaztak rá, ezért kellett kombinálni a két megoldást, hogy életet leheljenek a robiba. A Monster-Fx csapata még azt is kreatívan megoldotta, hogy az amúgy nagyon jó katonai konstrukcióból hogyan lehessen kilátni. Mivel arra mégsem volt keret, hogy több ruhát építsenek, a kellő jelenetekhez, ezért az egyik legkisebb részét cserélték a robotnak: az arclapot, amibe nemes egyszerűséggel vágtak két lyukat, amit később utómunkával eltüntettek. Zseniális.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr1615391232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása