Sötét jövő

Világok harca: Góliát - a Mars nem felejt

2020. június 21. - Wittigen

H.G Well Világok harca című művéről már mindenki hallott vagy így, vagy úgy. Grinderbar kollégánknak újdonság volt a Góliát animált film, melyről össze is szedte nektek a gondolatait.

Bajban voltam mihez is kössem ezt az animációs filmet. Mert addig megvan, hogy világok harca vagy világok háborúja, vagy éppen war of the worlds. Kinek ahogy tetszik. De könnyen pozicionálható mi fog benne történni. Csak a hozzákötés nem mindegy. Minek legyen a folytatása? H.G Wells világok harca történetének? Ami az 1900-as évek elején játszódik? Vagy inkább a Nagy Marsi háborúhoz ami szintén Wells-től merített. Valahol a kettő között van az igazság, és a végeredmény igen meglepő lett. Az animációk gyönyörűek, kedvem lett volna képkockáról képkockára végignézni a filmet. Mert annyira igényes a kidolgozása. Az elejéről ki is választottam pár képet, de ez tényleg csak az eleje. Mert legszívesebben betettem volna az egész filmet.

A történet röviden: Miután az emberiség felülkerekedett a marsi inváziós haderőn a vírusok segítségével, elkezdtek építeni egy szebb jövőt. Itt van egy kis függetlenség napja 2 áthallás, de mivel ez volt előbb ezért ők másolták. Szóval úgy gondolják az emberek, hogy ennyivel nem nyerték meg a háborút. Ezek a fránya dögök, akik képesek hatalmas távolságokon át utazni, biztos képesek a gázszűrő feltalálására. Naná! Ezért már vagy 14 éve készülnek egy újabb invázióra mindenféle vagány steampunk fegyverrel. Főhősünk aki a második képen látható, még kisgyerek volt amikor az első flotta megérkezett és valami brutális keményen egyből elporlad a családja. De szerencséjére ő túléli. Kész is van neki az erős motivációs szál, hogy szüleiért bosszút álljon. Majd pedig eltelik 14 év, megérkezünk 1914-be. 

A helyszín New York. Itt található az A.R.E.S. székhelye, ami egyszerűsített fordításban egyesített világ véderőt jelent. Mivel nem volt idő az első világháborúra ezért a nemzetek nem ugrottak egymás torkának. Vagyis most a hadseregek jelentős része olyan katonai támaszpontokon állomásozik mint a megerősített New York. A képen balra pedig a vörös báró repül. Ez nekem plusz élvezeti faktor volt. Hogy egy német pilóta, aki a valóságban a szövetségesek ellen harcolt, most itt csak úgy röpköd a városban és úgy ünneplik mint valami nemzeti hőst.

A technika színvonala hozza steampunk elvárásait. Ilyen böhöm nagy léghajók repkednek az égen. A repülők sugárhajtásúak, és olyan fegyverrel vannak felszerelve amiket a marsi háborúban már láthattunk. A városkép sem szokványos, például a szabadságszobor nem egy fáklyát, hanem egy kardot tart a kezében.

Ezen a képen éppen ég London városa. De ez csak a múlt. Éppen eligazítást tart a három vezér alak. Balra Nicola Tesla. Igen ezeket a szörnyeket az ő segítségével alkották meg. Ennek is igen erős hatása volt. Jobb szélen álló karaktert leginkább a Bosszúállok Nick Fury-éhez hasonlítanám. Ő szépen lassan bontakozik ki, és majd villant egy Holdo manővert. Az igazi nagyágyú viszont Theodore Roosevelt az amerikai egyesült államok elnöke, középen. Aki képes együtt inni a bajtársak emlékére, de ha kell egyetlen puskával visszaver egy egész rohamot.

Ismeritek azt a viccet amikor egy kocsmába bemegy egy japán, egy német, egy amerikai, egy angol, egy ír, egy maláj és egy orosz? Ők sem ismerték, de egy kis italozás, majd verekedés és végül a közös éneklés mindent megold. Hihetetlen jól keveri a valós és a fiktív eseményeket. A kocsmában derül ki, hogy Európában megölték szegény Ferdinándot. Vagyis kitört az első világháború, és a nemzetek haza várják a katonákat. Nem sokkal utána pedig megérkezik a második marsi flotta, és Fury valami olyant mond, hogy a kis Európai háborút el kell napolni. Igazából ennyi a történet. Van benne egy gyengébb románc szál, feltűnik az IRA terrorszervezet is. Akik itt is Írország függetlenségért harcolnak Anglia ellen. Csak most Amerikában. A további történetet nem lövöm le. Lesznek látványos csaták, olyan harci gépekkel amiket eddig nem láttunk. De más filmekben hasonlókat már igen. Összességében nagyon tetszett, ahogy az egyes karakterek viszonyulnak egymáshoz, hogyan fejlődnek a történet alatt. Voltak benne igen hangulatos jelenetek. Összesen másfél óra hosszú. Ha egy laza akcióra vágysz akkor nem fogsz csalódni. Sajnos magyar feliratot nem találtam hozzá, csak angolul elérhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr8915814072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása