Sötét jövő

Erősödik a Snowpiercer PTSD-m

2021. február 21. - Wittigen

A cím tán egy kicsit hatásvadász, de körülbelül ez volt az első gondolat ami felmerült bennem, mikor a alapot adó hírt láttam. A cikk kezdő gondolatai is ezt az undoromat tükrözik, csak aztán leástam a dolgok mélyére, és hirtelen rájöttem, hogy egyáltalán nem eszik forrón a kás.. akarom mondani protein szeletet. Viszont a bevezetőt bűn lenne törölni, úgyhogy megmarad.

Az régi oldal foglalkozott a Snowpiercer filmmel (sajnos az a cikk nincs meg) szerintem amúgy egy pofás világvége flick, volt már, hogy visszatértem hozzá. Na most valakik úgy gondolták, hogy az egyik ötletét jó lenne megvalósítani. Nekem meg forog a gyomrom. Van egy jelenet, mikor lázadóink elérnek a kajakészítő kocsiba, ahonnan a protein szeleteiket kapják, és a futószalagon épp egy friss gőzölgő adag gurul, és ők azonmód rá is vetik magukat. Akinek nem lenne meg, íme: 

Szóval igen, gondoltam én, hogy emberi fogyasztásra fogunk lárvaszeletet árulni majd a Sportszelet és a Protein szeletek között a hipermarketben, de korántsem erről van szó. Sőt, még csak nem is új iparágról. A hír alapját az képezte, hogy a magyar Grinsect cég kapott egy "csekélyke" 570 milliós tőkeinjekciót, hogy tekerjenek azon a bizonyos potméteren, ami a termelés szabályozza. A cél 2022-re évi 6 tonna.

Node mi a halál az a rovarliszt és hol használják? Segítek: nem emberi fogyasztásra van (és nincs is terveben), hanem takarmányozási célra, és a NÉBIH (amúgy a youtube csatornájukat ajánlom, hajmeresztő dolgokat lehet látni) komolyan szabályozott keretek közé szorítja, hogy a jószágot mivel etethetik, ami a rovarokat illeti. Az egyik ilyen dög a fekete katonalégy, jelenleg is ezt tenyésztik, és ebből készítenek kétféle terméket: rovarlisztet és rovar olajat (mely utóbbi felettébb módon ocsmányul néz ki). Magyarországon a Grinsect az első ilyen jellegű beruházás, azonban Hollandiában és Franciaországban már régóta alkalmaznak tápszerként ilyen termékeket.

Összességében: nem kell aggódnod, hogy véletlenül mellényúlsz és a müzliszelet helyett egy porított csótány rudat kezdesz nyammogni. Lehet kérem megnyugodni (mondjuk, még ha be is vezetnék, akkor is inkább a tartályos tehenet kérném, köszönöm).

via.: VG

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr2116392424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása