Sötét jövő

Itt a "Neo-" városok korszaka?

2022. június 27. - Wittigen

Törökország nem olyan régen jelentette be, hogy nevet vált, de még nem Neo-Törökországra. Pedig az emberek nagy része szerint amúgy itt lenne az ideje a városok és országok nevei elé bigyeszteni egy bizonyos jelzőt.

A Californiai egyetem nem olyan régen egy komoly és széleskörű felmérést végzett különböző státuszú, pénzügyi helyzetben lévő, helyen élő, politikai hovatartozású fiatalok körében, és nagyon úgy tűnik, hogy a megkérdezettek döntő többsége szerint megérett az idő, hogy elkezdjék a városok nevéhez a "Neo" előtagot hozzá rakni. A Berkley egyetem már előre szorgalmas volt és le is cserélte a nevében a Berkley-t Neo Berkley-re.

A kérdésre, hogy miért gondolják így a megkérdezettek 72%-uk az következő választ adta: "Csak nézz körül", 20%-uk csak lemondóan legyintett, 8% pedig egyenesen elsírta megát. Továbbá siralmazták, hogy úgy jutottunk el a disztópikus látképig, hogy se repülő autóink, se gyilkos androidok nem kóricálnak az utcán, de még faszagányosan kinéző katanák sem tudnak előpattanni a kezedből. Habár azért a synth és retrowave hullám fellendülése, valamint az élénk neon színekben játszó rucik megjelenése és természetesen a megacégek kialakulása bíztató jelnek hat. A megkérdezettek között arról nem volt konszenzus, hogy melyik város nevét változtatnék meg, de a versenyzők között erős pozícíót tartott az élen New York és Los Angeles.

Nos míg a cikk bevezetője tényleg igaz, Török ország tényleg nevet vált, a cikk többi része a hard-drive nevű szatíra oldalról lett emelve, de attól még vicces. A megacégek meg tényleg elkezdtek megjelenni, és tudnak szabotálni aktívan, ezzel foglalkoztunk egy weboldal kapcsán. Az a helyzet, hogy a cyberpunk akár akarod vagy sem, de jelen van az életünbkben, csak nem a Shadowrun féle árnyékban szaladgálós, kínai utcai tésztázós verzióban. De ti mit gondoltok? Itt lenne az ideje egy Neo-Pestnek vagy egy Pest-Buda Agglomerációs Zrt-nek ala Szintetikus álmok?

via.: hard-drive

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr5917851889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása