Sötét jövő

Napi kell: mexikói bootleg King-Kong és Godzilla figurák

2022. október 19. - Wittigen

17940038.jpgÁh a bootleg figurák világa csodálatos, hát még ha jobban vannak megcsinálva. Több esetben jobban figyelnek a rajongók igényeire, mint az IP tulajok és az ő elképzeléseik. Egy olvasónk küldte e posztunk témáját, és őszintén? Szeretnék egy teljes lineupot tőlük. 

Indítsunk rögtön két erős képpel, íme hát Predkong és Xenozilla:

Ezeket a figurákat Marcos Lazcano, egy mexikói művész készíti (FB itt, IG itt), ahol igen nagy hagyománya van a bootleg cuccok (mint a sárga kazettás játékok) és figurák gyártásának. Nem azért mert feltétlen lopni akarnának, hanem mert a) vagy nem jutnak el a highend figurák b) iszonyatosan drágák. Így a kényszer szült megoldást, mint annó nálunk a hányadék, de egyébként ma már vagyonokat érő trafikos SW figurák. Szóval ez dióhéjban a mexikói bootleg figurák létrejöttének háttértörténete. Lazcano amúgy nem csak fröccsönteni tud hanem festeni is, nézzétek meg:

Ez a két figurát Lazcano kézzel festette, gondolom rendelésre (az elsőnek amúgy hasonló a kinézete, mint annak a videósé, akit az olvasónk linkelt). Szóval ez a két kép nem reprezentatív a figurákra ha esetleg tudnál szerezni, azok inkább jönnek a fenti két képhez hasonlóan (pl Predkongnak ez az alap festése), ami nem baj. Amit viszont tökéletesen megmutat, az az, hogy az "öntőforma" amit a figurákhoz használnak nagyon jó minőségűre sikerült, és megfelelő festéssel nem kell szégyenkeznie semmivel, bár ugye ki mit gyűjt. Aki a bootleg figurákra specializálódik, azoknak az első dizájn lesz nyalánkság, aki pedig jól kinézőeket akar, azok nyilván a második figókat akarnák. Ja mondtam már, hogy Xenozilla-ba RGB ledeket is súvasztottak és világít? Ha megnyerte a tetszésedet bármelyik, akkor irány a Resurrectiontoy boltja, és lehet shoppingolni. Predakong magában 30-40 dollár közé esik, attól függően, hogy milyen festést szeretnél rá kérni, Xenozilla úgyszintén. De rendelheted a két figurát együtt és akkor egy picit olcsóbb. Hál istennek szállítanak hozzánk is, a két figura esetében ez 35 dollárra jön ki. Szóval, ha mind kettő kell akkor 45187 forintra jön ki + vám és áfa, mert most már ugye ráteszik a kis mancsaikat erre.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr8417940038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása