Sötét jövő

Rövidfilm kvadráns: XYZ tűzből és porból

2023. március 18. - Wittigen

A tűzből és porból egy 16 részes, egyenként 40 perces részekből álló sorozat lett volna, ami most is ambiciózus terv, hát még évekkel ez előtt. Mindössze egy pilot epizód készült el, de megéri megnézni, mert egész pofásra sikerült.

Valamikor a jövőben lehet embereket nyomtatni 3D nyomtatóval (mint ebben a HFY sztoriban) és ha nincs papírod akkor nem is létezel. Szar helyzet ugye? Az hogy ebből hogyan keveredtek volna bele a városi rendőrség fölötti  irányítás megszerzésebe, azt nem tudom, de eredetileg erről  szólt volna. Talán a főszereplő hármas nyomtatott ikrek eredeti tulaján keresztül, akinek ugye eltették láb alól a dublőrét. Nem tudom mennyiből készülhetett a rész, de viszonylag kevés cgi van benne, és néhány low budget, de amúgy pofásan kinéző díszlet elem. Okosan válogatták össze a helyszíneket, és csak egy kettőnél lóg ki a lóláb, de minden más tekintetben okés a kisfilm. Aztán hogy mik lettek volna a tervek, az jó kérdés van ahol 16 db 40 perces epizódról írnak, a kisfilm nyitánya szerint én inkább arra következtetnék, hogy 8-9 rész, ahány kazetta. Aztán a Short of the week oldal szerint a rendező anno az HBO-val paktált le, hogy aztán semmi ne legyen belőle, de cserébe kitúrták a rendezői székből is, hogy aztán Parandi magától rakja össze ezt a kisfilmet, hogy a jogok nála maradjanak. Kicsit néhol zsufisnak és darabosnak is érződik ez a 15 perc és inkább egy nagyobb filmből összeollózott összesítőnek érződik, mintsem egy rendes kisfilmnek (ezt fejtegettem már a Sámánnal kapcsolatban is). Azonban megfelelő csapattal a háta mögött lehetett volna belőle valami érdekes.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr1418049390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása