Sötét jövő

WH40K audiókönyv - Jó ember

2023. július 20. - Wittigen

Egy random kommenten keresztül egy egész jó Warhammer hangoskönyvet nevezetesen Sandy Mitchelltől a Jó embert az ABorderPrince csatorna tolmácsolásában.

Ha jól értem a "Jó ember" egy hosszabb novella széria része, melynek részeiről amúgy semmit nem tudok, de a cikk szempontjából lényegtelen is. Verghaston épp áthaladt egy frontvonal, és kicsit megtépázva köpte ki magából, úgyhogy épp itt az ideje az újraépítésnek. Ennek végrehajtásához és a termelés és a rend visszaállításhoz a birodalom csomó bürokratát küld, köztük van Zale Linder aki így érkezik a bolygóra, hogy a kaptárváros Scriptóriumában ténykedjen. Abban a hitben érkezik, hogy végre találkozhat régi barátjával, Hal Cytrussal. Azonban legnagyobb meglepetésére, semmi nyoma Halnak a bolygón, és a bolygó archívumaiban sem. Aztán a helyzet tovább bonyolódik, mikor az Adeptus Arbites egyik tagja kérdőre vonja, hogy mit tud Halról. Ahogy Linder nyomoz látszólag ltűnt barátja után úgy süllyed mélyebbre a titkok és hazugságok mocsarában, ahol semmi nem az, mint aminek látszik.

Amit nem értek, hogy miért nincs valami metódus arra, hogy a háború során megsemmisült iratokat pótolni tudják? Na ezen a téren lenne mit fejlődnie a Birodalomnak és a bürokratikus apparátusainak. Ja várjunk. :D Ettől függetlenül pofás kis noir novella volt, pont jó ahhoz, hogy ellipszis tréneren inkább rá és ne az órára koncentráljak.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr2918108886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása