Sötét jövő

Dredd és Megacity One mocskos alvilága - folytatás képregény #2

2024. május 09. - Wittigen

Jó nagy kihagyás után (mindig akadt más dolgom) folytatjuk a Dredd képregényeket, nem pont ott ahol abbahagytuk, most a Spit nevű városrészben kalandozhatunk. Az előző részt itt olvashatjátok.

Spit, két rekultivációs zóna közé beszorított építési terület,az Oemling pedig nagyon szeretne építkezni. Egy bibi van, az előző lakosok nem igen akarnak kitisztulni onnan, úgyhogy ez folyamatos zavargásokat szít. Párhuzamosan Amalia a maga módján egy direkcionális antennával küzd a mohó cég ellen, ám mind céljai és eszközei is békések. Pechére valakinek pont kapóra jön az ő ténykedése, és az ő alteregóját használja fel az indulatok szítására, és egy prominens Spitbéli politikai figura meggyilkolásával kirobbant egy több napon keresztül tartó lázongást, aminek a keretében még egy robbanószerekkel megrakott robot taliga is eltűnik. Eh, ez csak egy átlagos hétfő Megacity egyik kerületében.

Igazából ez is egyátlagos történet a zsúfolt megavárosok mélyéből, annak minden elemével: a szabadság harcossal, a jó zsarukkal, a korrupt zsarukkal, némi társadalmi egyenlőtlenséggel megfűszerezve, csak most ezt új helyszínen mutatja be új karakterekkel. Az azért tetszett benne, hogy mutattak olyan bírát aki az igazság oldalán áll, de máshogy tolja az ipart mint Dredd és társai, de még mindig a nép szolgálatában áll (talán jobban is mint Dredd, kicsit azért ő robot módjára tolja az ipart). Több mindent nem igen tudok róla mondani, ha felkeltette érdeklődésedet akkor itt el tudod olvasni.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr418397885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása