Sötét jövő

Gazdagok sportja: Warhammer modell gyűjtés

2021. október 21. - Wittigen

Minden hobbi drága, de vannak hobbik amik kiemelkednek költségek terén a többi közül. Például a virtuális űr csaták, ahol potom 80-92 millió ment a levesbe (és azóta volt nagyobb harc is), hogy egyet említsek a sok közül. Azonban van egy ami ezen is túl tud tenni: a Warhammer figura gyűjtés. Mutatom mennyire.

Szerintem mindenki látta már a Mars Pattern Titán modellt, ami legnagyobb árcédulával és mérettel büszkélkethet.

De ez csak egy test fegyverek és bármi nélkül 1400 dollárért. Pff, ugyan kérlek. A soron következő modellünk átlagban kétszer ennyibe kerül (már, ha mázlid van) és jóval többért kelt el. JÓVAL.

A modell amiről szó van egy limitált kiadású fém Thunderhawk, melyből összesen 500 darabot gyártottak. Már megjelenéskor is egész combos árcédulával rendelkezett (202000 forint, infációhoz igazítva meg már 326000 forint lenne) és jobb esetben is 2000 és 4000 britt font között mozog, annak ellenére is, hogy a fém öntvény pocsék minőségű. Squidmarék rátették a mancsukat egyre és össze is rakták, de hú mennyi szopás volt vele.  Eredetileg azt írtam, hogy mennyire lax volt a GW minőség kontrollja (ami igaz is meg nem is), majd amikor beleástam magamat kiderültek érdekes dolgok. Mind a tervező mind az öntést végző szakinak rekord idő alatt kellett megtervezni, fémbeönteni, és kifesteni a modelleket és igazából ez volt a "felvételi" munkájuk a saját részlegükre. Értitek, a klasszikus lehetetlen kihívás az álompozícióért cserébe, de abszolválták, ebből született az első 3 modell. Az meg már csak hab a tortán, hogy az modell eredeti készítőe ez előttt SOHA nem csinált ilyen jellegű makett kiteket, nem hogy fémből. Ám a GW-t ez után lehet felelősségre vonni mivel nem sokra rá kiadtak 500 darabot ebből a szörnyből, és ott azért már illett volna figyelni, még akkor is, ha a füzetekben nyílvánvalóvá tették, hogy ez nem az átlag modelled, ne vedd meg, csak ha tudod mit csinálsz. No mindegy, nincs olyan hiba, amit némi reszelő, epoxy és töménytelen ráfordított idő ne oldalana meg. 

Aztán nem olyan rég, Tiberian, akinél nekem is volt szerencsém belekóstolni az örök háború ízébe, dobta át a linket, ahol Squid-ék bejelentették, hogy eladták a modellt (még mindig jobb mint a leolvasztása amivel elszórakoztak, mint gondolat) nekem meg kikerekedett a szemem, mikor megláttam a videó bélyegképét. Valaki 35000 dollárt fizetett érte. 10 millió forint. Mindezt egy darab modellért. Jó, oké, 1 modellét a valaha készült 500-ból, de azért na.

A licit nyertese egy ausztrál játékbolt volt, akik kettős céllal vásárolták meg ennyiért a piros Thunderhawkot. Egyrészt ezzel szerették volna támogatni Squidmar-t, akinek a csatornáját régóta nézik, másrészt szereték kiállítani, hogy más is megtekinthesse. Amúgy eléggé ki lehetnek tömve, ugyanis szereztek még kettő ugyan ilyen modellt, noha azt összeszereletlenül, és gondolom "barátságosabb" árcédulával. Ha tippelnem kéne szerintem arra hajtanak, hogy újra megcsinálják azt a diorámát, amit a promóciós füzetben is lehetett látni (2:43 az első videóban).

via.: pcgamer

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr4916704464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása