Sötét jövő

Kibermúzeum, a jövőben mémekből kell vizsgáznod

2022. január 07. - Wittigen

A Birchpunkkal videókkal kissé elmaradtam, de azonnal pótolom is őket, rögtön elsőnek a Kibermúzeum című kisfilmmel. Crush és cringe, és internet meg captcha. Ezek a szavak ma mindenkinek ismerős fogalmak, no de mi lesz pár generációval és egy napkitöréssel később? Mi lesz, mikor a történelem oktatás során ezekről kell majd tanulnod? Ezt a kérdéskört óhajtja körbejárni eme kisfilm, Birchpunkék megszokott stílusában.

A készítők szerintem 

Birch-ék eddig sem okoztak csalódást, de ez után videó után meg vagyok győződve, hogy az írók az ötletek mögött zsenik. Az egész jelenlegi internetes társadalomra (influencerek, bloggerek, idegesítő közéleti személyiségek) ráégeti a bőrt. Egy olyan görbe tükröt tartanak elénk, mely fáj, és nem feltétlen a jó értelemben. Összességében ez egy nagyon jó társadalom kritika volt, márpedig azért, mert nem próbálták másnak eladni.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr8716793068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása