Sötét jövő

Soli projekt, egy lépéssel közelebb a jövőhöz!

2015. szeptember 27. - Wittigen

A Google kísérleti technológia osztályánál soha nem áll le a munka, és vadabbnál vadabb ötletek kerülnek ki a kezeik közül. Néhány nem feltétlen jut tovább, mint a tervező asztal, de van amelyek ígéretesen néznek ki. Ilyen a Soli is.

Hol az érintő képernyő? ÉS HOL VAN A GOMB? Hát ez az. Sehol. És ebben rejlik a nagy dolog. Ugyanis ez a technológia sem semmilyen mechanikus szenzort, sem pedig semmilyen érintő képernyőt nem használ. Hanem radarral működik. Ismétlem: RA-DAR-RAL.

A google laboratóriumában pont azzal kísérleteznek, hogy az emberi kéz finom motorikus mozgásait lefordítsák nullákká és egyesekké. Sőt, ami a legjobb, a chippet már le tudják igen kicsivé zsugorítani. Így egyre nagyobb az esély arra, hogy találkozunk majd a termékkel valamikor. (Bár egyenlőre nagyon kicsi a meghívott fejlesztők száma...)

Minden mozdulatnak egyedi mintázata van, ami mit ad isten, lefordítható digitális jelekké, és így átalakítható, elég nagy pontossággal, állítja a fejlesztő.

Amint látjátok, tényleg elég kicsi dologról beszélünk. De mennyi mindent képes ez felismerni!

A lapka képes igen finom mozdulatokat is felismerni, mint pl a csippentés és az ujjak keresztezése (csurizás).

via: imgur

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr447846390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása