Sötét jövő

Filmajánló: Döntések a világ végén

2016. február 20. - Wittigen

Régen futott itt egy filmajánló sorozat, melyen keresztül találkoztam sok filmmel, például az Nydenionnal. Szerettem őket olvasgatni, és most rajtam a sor, hogy hogy hozzak nektek két filmet. Nem lesz bennük akció, sem pedig világmegmentő akció. Csak emberekkel és az ő döntéseikkel találkozhatunk.

A két film az a These final hours és a Seeking a friend for the end of the world. Az elsőnek talán magyarul nincs is címe, de a második az "Ameddig a világvége el nem választ címen fut", ami találó is. Gondolom a filmek címei nem hagynak kétséget afelől, hogy, hogyan végződik a történetünk. Ugyan nem mai filmek, de nekem teljesen elkerülték a figyelmemet, egészen idáig, és most megismertetném őket veletek. Mint, ahogy már írtam, nem az emberiség megmentése a cél, hanem a saját életük rendbetétele, pontosabban lezárása. Ebből kifolyólag igen érdekes filmek, dacára annak, hogy tudjuk, .... nope, nincs spoiler :D

Seeking a friend for the end of the world története nem éppen egy nagy durranásból indul ki, miszerint, Willisék elbukták a mentőakciót, így egy 77 mérföld átmérőjű (a világ értelmesebbik felének: 35 km átmérőjű) aszteroida 3 hét múlva becsapódik a földbe. És hát mivel a vég elkerülhetetlen, mindenki éli az életét, már ami hátramaradt belőle. Dodge főhősünk élete ezen felül széthullott, mikor felesége elhagyta a hír hallatán. Mivel nem éppen tud magával mit kezdeni, éli tovább az életét, és hiábavaló felmondást javasol takarítónőjének, ki úgy látszik nem érti, hogy jön a világvége. De belép az életébe egy fiatal lány, és úgy döntenek, hogy jelenleg van jobb dolguk is, mint a vég várása, így hát elindulnak, hogy valaki beteljesítse azt, amit akar. Dodge, hogy megtalálja egykori szerelmét. A többit pedig mondja el a film.

These final hours

Ennek a filmnek még magyar címe sincs, s ez milyen kár, ugyanis a maga nemében kiváló. Itt is egy meteor játssza a főszerepet, csakhogy már becsapódott, Anglia partjainál, és a film az utolsó 9 órát dolgozza fel. Főhősünk egy partin szeretne részt venni, ahol halálra ihatja és dughatja magát, de egy kislány megváltoztatja ezen terveket. S a legvégén, főszereplőnkbe is belecsap a villám, és odalép neki, hogy első sorból nézhesse a világvégét, egy olyan valakivel, aki számít neki. Többet nem mondhatok, mert az már erősen spoiler esélyes lenne.

Értékelés:
Ameddig a világvége el nem választ: 10/7
These final hours: 10/10 (és nem a parti miatt...)

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr918407516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása