Sötét jövő

Az orosz kozmonauták esete a lefűrészelt shotgunnal

2016. április 29. - Wittigen

Megvan a nap wtf momentje, és megint a ruszkik hozták össze.

Tehát, míg az amcsik szendvicset csempésztek fel az űrhajójukon, addig a szovjetek egy kicsit hasznosabb és ütősebb cuccot kaptak. Ezt:

Ez itt a TP-82-es fűrészelt csövű shotgun, medvék ellen. WAIT WHAT? Najó, nem űrmedvék ellen, hanem akkorra, amikor visszatérnek. Pontosabban a következő helyzethez járt ez a fegyver: Míg az amerikaik "idióta" módon az óceánba irányították a visszatérő egységeiket, addig a szovjetek a puha (köves) szibériai tajgába. Ismervén a szovjetek mentalitását, technológiájukat, és az emberi életről vallott filozófiájukat (avagy, hogy feláldozhatóak), könnyen előfordulhatott, hogy letért a kijelölt pályáról, és hogy egy pöppet, mondjuk 600 mérfölddel arrébb, nem a pusztában, hanem mondjuk az Ural ereiben landolnak, a semmi közepétől néhány kilóméterre. Na erre az esetre került be felszerelésbe ez a szép kis shotgun, melynek akkora az ütőereje, hogy fél tonnás barna medvét ki tudott ütni a játékból.

A fegyver két három csöves volt, és itt jön a svéd (illetve inkább szovjet csavar): a három csőből két külön töltény típust lehetett kilőni. A fenti csövekből 12.5 x 70 millis shotgun lövedékeket köpködött (a jobb és bal), míg az első képen is látható kar átbillentésével pedig szabvány 5.45 x 39 millis géppuska töltényt, az alsó csőből. Amúgy a felső csövek között szintén a karral lehetett váltogatni. Nem éppen felhasználó barát, de mindennek ellenállt, és használható maradt a durva körülmények között is. A fegyver a saját túlélő készletével jött, amit Granat-6-nak hívtak, és a következőket tartalmazta: 11 töltény a géppuska csőhöz (ami, habár hasonló az AK által használt töltényekéhez, de sokkal nagyobb sérülést okozott), egy machete, mely tusként is használható volt, 11 flare töltény segélyhíváshoz és 11 shotgun töltény (madár sörét vagy micsoda), amivel akár vadászhattak is.

via: War Is Boring és Cracked

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr938667270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása