Sötét jövő

Bloodlust: A magyar vámpír-cyberpunk képregény

2016. december 17. - Wittigen

Magyar képregény. Magyar cyberpunk képregény. Mind a két fogalom megfoghatatlan volt számomra, bár lehet, hogy ez abból adódik, hogy nem forgok eleget a képrgényes világban. Tán az is közrejátszik, hogy a sok SW képregény után túl magasra tettem a lécet, mind történetileg, mind rajzolásilag. Na de most! Találtam egy olyat, aminél késztetést érzek, hogy megvegyem, nem úgy mint a Nyugat meg zombik esetében. Magyar is, cyberpunk is, vámpíros is. Üdvözöljétek a Bloodlustot!

"A jövő... Sokan máshogy képzelték el. Hófehérnek, sterilnek és biztonságosnak, mely jobban hasonlít egy robotizált mennyországra, mintsem a valóságra. Hogy mi a valóság? Ez itt... Crywen. Napjaink legnagyobb városa, mely inkább egy fallal körbevett országra hasonlít. Városállam, ahová az emberiség naiv módon akarta bezárni kultúráját, civilizációját, és önnön magát, hogy soha ne lássa, mit tett a világgal a 2019-es nagy katasztrófa."
Áll a képregény beharangozójában.


<- (Mintha a Total Recall (az új) találkozna a a Szárnyas fejvadásszal)

Mi az alaptörténet?

A Bloodlust 2060-ban, egy alternatív cyberpunk jövőben játszódó magyar szerzői képregény. Leginkább harc orientált, de nem hiányoznak belőle a cselszövések és történeti csavarok. A képregény jövőképében fontos szerepet kapnak a halandó emberek mellett a vámpírok és azok több ezer éves mitológiája.
A Föld egy világméretű, ember által okozott katasztrófa után éppen újjáépülőben van. Crywen, ahol történetünk is játszódik, az egyik leggyorsabban fejlődő neopolisz, ami New York romjaira épült rá.
Ez a képregény arra világít rá, hogy a romjaiból újjá épített világ is ugyanolyan romlott és mocskos, mint amilyen előtte volt. Az ember nem változik.
A világot az átlagember számára ismeretlen erők mozgatják, néhányan tudnak erről, és megpróbálnak harcolni ezen erők ellen a technika eszközeivel, néhányan meg úgy élik le nyomorúságos életüket, hogy nem is tudnak ezekről a dolgokról. A történetben sok fontos szereplő akad, és az események több szálon futnak.

Hogyan csináljunk saját képregényt 101 avagy Eredet történet:

Semmi más nem kell, mint egy ötlet és pár barát. No azért egy kis elhatározás sem árt! A Bloodlust alapötlete valamikor 2005-ben látott napvilágot. Fábián Peti összedugta fejét pár barátjával, mert szerettek volna komolyabban belevágni egy saját képregénysorozatba. Egy véres, harcorientált, vámpíros sztori volt az alapkoncepció, amiben vannak egyiptomi mitológiai elemek, de ugyanakkor a jövőben, egy cyberpunk világban játszódik. Apropó elhatározottság: 3 évre az ötlet megszületésére rá 2008-ban két képregényt adtak ki, 2009-ben újratervezték az egész univerzumot és végül 2010-ben megjelent a képregény ma ismert formájában, Ébredés alcímmel.

(Sütemény recept, csak lazán.)

 

(Vérben nincs hiány, az biztos) ->

 

"Hogyan képzeld el a képregényünket?"

A Bloodlust alapvetően a nyugati, leginkább az amerikai képregényekhez hasonlítható (méreteiben is ezekhez igazodik: current size méretben kerül kiadásra (a laikusok számára, mint jómagam, ez 17.5 x 26.7 cm-t jelent). A képregény teljesen színes, egy szám általában 28 oldalból áll (kivételt képeznek a különszámok, antológiák). A 3. szám óta wraparound, azaz körborítóval jelentetik meg a sorozat számait és a későbbiekben sem terveznek ezen változtatni a készítők.
Elektronikus? Felejtsd el. Na jó, csak részben. A Bloodlust nyomtatott formában jelenik meg, papír alapon. Ezt a megjelenési formát preferálja a készítő csapat, (személy szerint én is jobban vonzódom a nyomtatott dolgokhoz). A digitális megjelenési forma ötletét azonban ettől függetlenül sem vetik el, de az a jövő zenéje. De a nyomtatott verzióhoz ragaszkodnak, ami az én szememben hatalmas plussz.

(És megjelenik a negyedik tematika is, az egyiptomi mitológia.) ->

Mégis hol juthatsz hozzá?

Lehetőségekből éppen nincs hiány: a Bloodlust képregények standját rendszerint minden nagyobb budapesti képregényes rendezvényen megtaláljátok, például a KépregényBörzén (melyet minden évben tavasszal és ősszel, általában márciusban és októberben rendeznek), a jellemzően májusban megtartott Budapesti Nemzetközi Képregény fesztiválon, valamint az év végi Hungarocomix-on. Ezen kívül igyekeznek több helyen is jelen lenni. No nem egyszerre, mert időt még nem tudnak manipulálni :D

Mi van akkor, ha nem tudok elmenni a rendezvények egyikére sem?

Nyugavér és csigalom! Aggodalomra csak semmi ok. Két lehetőséged van:
1.: Budapesten a fantasmania.hu Bemutatótermében beszerezhető. (Ne a netboltjukban keresd, hanem ténylegesen a boltban) Bemutatóterem címe: 1082 Budapest, Üllői út 66/c
2.: Rendelhettek egyenesen a készítőktől is, ha írtok egy emailt a info@bloodlust.hu címre. Én részemről megpróbálom útbaejteni valamikor a bemutató termet.
3.: a Geekparadise oldalán rendelhettek képregényt, általában van készleten.

+1 bónuszkép. Így látatlanban (nem sokáig, elvégre beszerzés alatt van a képregény már megvan!) azt modnom, hogy főszereplő kisasszonyunk van legalább olyan kemény, mint Fem Shepard az ME trillógiából. 

Link a honlapjukra:

Link az FB lapjukra:

via.: Bloodlust

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr3812041545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása