Sötét jövő

Hazai kézbe itthoni cyberpunkot - Bloodlust antológia füzet

2023. június 07. - Wittigen

A Bloodlust széria antológiás kötetének újrakiadása kalandos történettel kezdődik. Mondhatni, nevezhetnénk egy kezdő Shadowrun gignek is, történt ugyanis, hogy valahogy kikerült legalább egy példány a nyomdából, aztán valahogy felkerült a Vaterára még a hivatalos megjelenés előtt. Nem viccelek. Szóval lássuk, mitől lett olyan kelendő portéka a képregény, hogy valaki meglovasította megjelenés előtt.

Az antológiás kötet néhány részével már találkozhattunk, hisz a nagy köhögés alatt megosztottak már a srácok belőle darabokat (mi itt írtunk róla). Ez nem változtat a tényen, hogy a Neopolisz gyermekei ugyanúgy gyomron vág a kegyetlen realitással, mint digitális formájában, a Gömböt pedig már ismeritek, abban semmi változás nincs. Azonban helyet kapott még egynéhány dolog a füzetben. Pontosabban három másik dolog, két képregény és egy rajongói novella.

Zsoldosvégzet

A Zsoldosvégzet egy egyszerű szürkeárnyalatos képregény egy felettébb egyszerű küldetésről: mentsd meg a lányt és tied a zsé. Ám a srácok az univerzumnak megfelelően megmutatják számunkra a kegyetlen valóságot: a cryweni pusztulatbannincs boldog befejezés, vagyis hát van, csak nem mindenkinek. Emellett kicsit meglibbentik a színházi függönyt Crywen múltjával kapcsolatban. Nekem kimondottan tetszik, hogy Crywenben van betyár becsület és őszinteség, illetve, hogy felbérelt csapatunkat nem csak a pénz hajtja, hanem egy kis bűntudat is.

 

 

 

Delírium

Delirium szerintem már az alap képregény sorozatban megismert vámpírnak egy egyéjszakás kalandját olvashatjuk. Amaz épp Crywen sikátoraiban vadászik, az ok felettébb egyszerű: éhes, áldozata egy random utcai szajha (nos ebben a városrészben az ősi mesterség veszélyes munka, a lányoknak is, no de a kuncsaftoknak, de ez majd a következő novella tárgya). Szóval ott tartottunk, hogy vámpírunk egy szajha torkát markolja, viszont úgy tűnik hogy mozgalmas sikátort választott estére.

 

 

 

Kéjgyilkos

A Kéj gyilkos egy rajongói novella melynek borítóját már bőven láthattuk az antológiát kötet megjelenése előtt, sőt, nekem meg is van és kint is van a falon. Szóval adott egy kicsit kattos nő, akinek az a hobbija, hogy kurvának adja ki magát, belóg bordéjházakba. Amikor a mit sem sejtő kuncsaft már majdnem kielégült, ő csak szimplán kiloccsantja az agyát. Na, most ez nyilvánvalóan nem tetszik a Madamoknak, no nem azért mert sajnálnák a lányokat, hanem azért, mert árt az üzletnek. Így egész szép summát űztek ki a fejére: 1 millió kreditet. Szóval mindenkinek csalogató célpontnak számít. Gyilkosunk egy dologra nem számít: hogyha ő furcsa módszerekkel gyilkol, akkor az őt üldözők is furcsa módszerekkel fognak rá vadászni

 

Borító

A borító az 5 felvonultatott, de teljesen különálló képregény és novella kreatív ötvözéséből született. Balról jobbra haladva: A Delírium vámpírja, aztán a Zsoldosvégzet utcai szamurája, mellette Snakey a Neopolisz gyermekeiből, mellette a kislány, akit meg kell menteni a Zsoldosvégzetben, tőle balra szintén egy zsoldos és legvégezetül: a kéjgyilkos maga. Nekem tetszett, szóval nem csak azért ajánlom megvenni, mert így támogathatod egy önerőből készülő képregény születését, hanem, mert ténylegesen jók a felvonultatott sztorik. Apró kirakós elemeket hullajtanak elénk a világból, melyek önmagukban megállnak a lábukon, és nem kívánják, hogy olvasd el előtte a 4 megjelent képregényrészt (bár azokat is tiszta szívemből ajánlom). A füzetet megvásárolhatod a nemsokára tartott budapesti Comic Conon valamint a közelgő 50. Fővárosi Képregénybörzén is (sőt ha kedvesen kéred, talán még rajzolnak is neked, de ez abszolút tőlük függ). Természetesen még a szokásos webboltból is rendelhetsz, akad néhány ott is. Az antológia ára 4500 JMF (jó magyar forint).

A többi Bloodlusttal kapcsolatos cikket megtalálod itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr2117884433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása