Sötét jövő

Lakást világvégéhez?

2017. január 04. - Wittigen

Most, hogy újra közeledik egy világvége szituáció, mely az aktuális konteók szerint 2017 októberére van ütemezve, ideje pillantást vetnünk egy, az ilyen helyzeteket kihasználó cégecskére a Vivos xPoint-ra, akik nem mással foglalkoznak, mint világvége biztos házakat árulnak. És ezek nem csak afféle tervek, mint a lengyel  kockaház vagy a kicsit tán elrugaszkodott zombibiztos ház versenye. Szóval gyertek és vessetek egy pillantást a jövőre!
Mielőtt bárkinek is eszébe jutna, a Vivos xPoint nem a Vault Tech fedő szervezete, habár kísértetiesen hasonló a felállás. Szóval, nem, nem Vaultokba válthattok jegyeket. Úgyhogy nem lesz a lenti képhez hasonló szexi ajtótok.

Az utóbbi időben gomba mód elkezdtek szaporodni a cikkek erről a cégről, és egy olvasó (igazából az eredeti készítője az oldalnak) felhívta rá a figyelmemet, hogy témába vág, szóval, most itt vagyunk. Tehát miről is van szó? 575 magánkézen lévő ex-katonai bunkerről, melyekben anno robbanóanyagokat tároltak, de ma már üresek. Ilyenekről ni:

A Vivos így hírdeti magát saját honlapján: Massziv. Biztonságos. Őrzött. Elszigetelt. Magánkézben. Védhető. Off-Grid. Tökéletes helyen. Mit ne mondjak, igen csak kecsegtető szavak. Szóval nézzünk csak a dolgok mögé egy picit jobban!

A terület a dél-dakotai Black Hills Army Base egykori területét foglalja magában, nagyjából 18 km2-en, ahol jelenleg is folyik a meglévő bunkerek átalakítása, mely a becslések szerint 5000 lakosnak adhat majd otthont. Az építmények strapabíróak, eredeti hivatásuk lőszer és bomba tárolás volt 1942 és 1972 között. Minden bunker megerősített betonból épült, és képes kibírni egy, a mi atmoszféránk hétszeresével felérő nyomású robbanást, mely belülről érkezne. Mindehhez hozzá jár egy minden irányban 130 méter szabad tér a bunkerek között, legalább 160 km gondozott magánút, és egyes bunkerekhez jár magán leszállópálya is.

Az objektum belseje így néz ki pőrén, mondom is az adatokat: 9 méter széles, 18/24 méter hosszú (2 fajta van) és 4 méter a belmagasság. Szóval egész lakályos mérettel rendelkezik. A cég számításai szerint effektíven 10-20 ember, és a hozzájuk tartozó ellátmány tárolására alkalmas mindegyik. Az alap csomag a bunker teljes lakhatóvá tételét tartalmazza, mely magába foglal egy 1x2 méteres légmentesen záródó ajtót, valamint az egyéb szükséges műveleteket, mint elektromos hálózat kialakítása, csőszerelés, szellőzés és légcserélés megoldása. 
Ezen kívül minden bunkert 2 artézi kútból nagy betontankokba szívattyúzva látják el vízzel. A tervezett szolgáltatások között még szerepel egy bolt, kórház, konditerem, kápolna, fa és fém műves műhelyek és egyéb szervizek, egy Vivos építészeti bevásárló központ kialakítása exkluzívan a lakosoknak.

A fentebb felsoroltakon kívül a Vivos még a következőket biztosítja fixen: 24/7-es katonai őrség, VIP bejárat tagoknak, pöpec biztonsági rendszerek, kamerák és kihelyezett management irodák.

Minden bunker ready-to-build állapotban kerül átadásra, vagyis készen áll a felszerelésre és berendezésre. Ehhez nagyjából 7 millió forintnak megfelelő amerikai dollárra lesz szükséged, de amúgy a határ a csillagos ég. Napelemeket szeretnél? Oké. Szélturbinát? Megoldható. Geotermikus fűtést? Say no more fam! NBC (nukleáris-biológiai-kemikális veszély elleni) szűrőrendszert akarsz? Van raktáron! Kis fogyasztású világítást, fullra szerelt konyhát óhajtanál? Csak nyúlj a tárcádba és a tiéd lehet. A "csináld magad" konsturkciótól a kulcsra kész állapotig mindenféle lehetőség rendelkezésedre áll. Ha most bérelsz akkor tiéd a következő száz évre. Pontosabban, a tiéd egészen 2115. október 3-áig, mikor is a bérleti szerződés felbomlik. Arról természetesen nincs szó, hogy a krach beütése előtt be lehet e költözni, és élet vitel szerűen ott lakni. Amennyiben igen, akkor a 7 milliós ár egész elfogadható. És őszinte leszek, elgondolkodtam, hogy vennék egyet, ha lenne elég zsetonom, meg Amerikában élnék.

via.: Vivos xPoint

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr5412097411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása