Sötét jövő

Játékszektor: DoomGuy és az Alien univerzum találkozik

2017. június 25. - Wittigen

A Doom játékok első és talán második részét senkinek nem kell bemutatni. No meg az IDDQD és az IDKFA kódokat sem. Köztudott, hogy ez a játék mindenre portolható, de tényleg. Nyomtató státusz paneljétől kezdve egy lakás okos termosztátján át egészen egy ATM-ig mindenen láttam már futni. Az is köztudott, hogy szénné lehet moddolni, és egész más játékokat is elő lehet csalni belőle.

A Doom már önmagában is durva tud lenni, de valakinek ez nem volt elég, és úgy döntött, hogy alakítsunk rajta még egy picit. Kontra Kommando (a készítő) megalkotta az Aliens: The Ultimate Doom nevű modifikációt, mely a Doom játékosok Alien rajongói táborát, és úgy generál az Alien rajongói táborát szólítja meg. De miért a Doom régi motorjára és mért nem egy újjabb játék, mondjuk a Doom 3 vagy Doom 2016 motorjára lett megalkotva? A válasz egyszerű: mert lehetetlen. A régi Doomokban az volt a nehézség, hogy voltak pályarészek, ahol több tíz, hanem száz ellenféllel kellett egyszerre megküzdeni. Ezt a mai motorok közül egy sem bírná, vagy ha igen, körülbelül Paks 2 kellene a számítógép működtetéséhez. Továbbá a régi Doom játékok abszolúte a módosíthatóság jegyében készültek. Elég átrajzolni néhány sprite-ot (játék grafikai elem) és van egy teljesen új játékunk. Pályát hasonlóan egyszerű csinálni benne. A modder közösség pedig virágzik.

De miért is emelkedik ki Aliens: The Ultimate Doom? Ebben a játékban megkapod mindazt, amit az összes eddigi kiadott Alien játékban darabokban.

  • Autentikus légkör? PIPA
  • Megfelelő hangeffektek? PIPA
  • Változatos Alienek? PIPA
  • Idegesítő pittyegés a mozgásdetektorból? PIPA
  • Fegyverek? PIPA Választhatsz M41A1-et vagy a M56 Okosgépfegyvert szeretnéd vinni?
  • Még a könnyű fokozat is nehéz? PIPA
  • Az Alienek már eleve előnyből indulnak? PIPA

Különösebb történet nincs, egy random katonaként kezdesz, és egy hordányi alien fog feléd vágtázni. Az ellenséges katonákról meg ne is beszéljünk. A hangulatért az James Horner film zenéje gondoskodik. 

Kedvet kaptatok hozzá? Ha igen, nyisd meg a videót egy új lapon, és kövesd a telepítési utasításokat a leírásában! Garantált szórakozást fog nyújtani!

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr312534665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása