Sötét jövő

Amire évek óta vártunk... Eagle Prime vs Kuratas

2017. október 18. - Wittigen

A Kurata robotról még anno én is itt szereztem értesülést a maga mosoly vezérelt gépágyújával és dízelzabáló motorjával együtt. Aztán megjelent egy kickstarteres projekt, a Megabots Inc-től, és megépítették az Iron Glory fantázianevű robotjukat. Aztán egy nap....

Az amerikaiak kivívták maguk ellen a sorsot, és kihívták a japánokat egy mérkőzésre.

És a japánok válaszoltak.

De volt egy feltételük: közelharci mérkőzést akarnak. Szóval az elmúlt időben a Megabots Inc a Sas Egyes (Eagle Prime) építésével volt elfoglalva melyet mi is nyomon követhettünk a Youtube fiókjukon keresztül. És ma hajnalban, közel két év várakozás után, végre összecsaptak egy elhagyatott acélgyárban.

 

Egy kicsit olyan érzésem van, mintha az amerikaiak túltolták volna a mi vagyunk a királyak dumát, míg a japánok pedig alábecsülték volna a kihívás komolyságát. A Megabots Inc--nek az Iron Glory volt az Mk. II. míg az Eagle Prim az Mk. III, míg a Sudobashi az Mk. II-es Kurata modellt hozta ki, a tech sheetke lentebb.

A mérkőzések pedig a következő képpen alakultak: 

Az Iron Glory Volt az eredeti kihívó, de ő még nem felelt meg a a Sudobashi feltételeinek, de ettől függetlnül megmérkőzött a két robot. A közel azonos súlyuk miatt a küzdelem kiegyenlített lehetett volna, ha az Iron Glory rendelkezik közelharcra alkalmas arzenállal. De a Kurata a sebesség előnyét kihasználva (ami 15,5 mph az Iron Gloryhoz képest) bevitt egy ütést, mely rögtön ki is ütötte a kihívót.

A második mérkőzés már megfelel a feltételeknek, több szempontból is. A Kuratának még mindig le kell küzdenie a a távolságot, mivel csak elhanyagolható távol harci fegyverekkel rendelkezik. Ebben a részben ütközött ki, hogy az amerikaik megalomániája célratörő volt. Az Eagle Prime már 12 tonnát nyom, mely duplája a kihívott fél robotjának. Ennek és az Sas felszereltségének tekintetében a harc kimenetele nyilvánvaló volt. Mint azt fentebb is említettem, olyan érzésem volt, mintha a japánok félvállról vették volna a kihívást, és nem készültek volna fel kellően. De ettől függetlenül mind két fél, és én is rettentően élveztem a mérkőzést.
Hogy mit tartogat a jövő? Talán egy teljesen új sportág alapulásának lehetünk majd tanúi, különböző súlycsoportokkal, legalábbis a két csapat ezt fogadta meg. Azonkívül pedig, van egy újabb kihívónk:

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr7413014310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása