Sötét jövő

HFY 9. rész: Üzenet

2018. március 16. - Wittigen

Rég-rég volt már Élljen az emberiség bejegyzés, és már számonkérték rajtam. Szóval egyenlőre egy rövidkével kezdek, melynek címe nemes egyszerűséggel Üzenet.

------------------------------------------------

Dátum: Sol3, 10:15 AM, 2198. március 23.

Üzenet forrása: <ISMERETLEN>

Üzenet címzetje: Tanács

------------------------------------------------

Tisztelt Tanács

Amikor először felfedeztük az önök szövetségét, és realizáltuk, hogy nem vagyunk egyedül a csillagok között, megértettük, hogy nagyjából 46, a mi csillagunk körüli fordulatot kell várnunk, mielőtt kérvényezhetnénk a tanácsba való felvételünkről döntő szavazást. Tisztában voltunk vele, hogy mind az űrkutatásunk és mind a technológiáink gyerekcipőben jártak a legelmaradottabb tagjukhoz képest is. Megértettük, hogy időbetelik olyan fajjá kinőni mgunkat, melyet érdemesnek találnak. DE amikor a Po'yafr-ok, az önök hadseregének FŐ beszállítója megtámadta a cyngi rendszer beli kolóniáinkat, nem tettek semmit. Amikor a Gliese rendszer beli terraformált bolygóinkat perzselték fel, könyörgéseink ellenére nem tettek semmit. "Várjanak még 30 fordulatot, mielőtt egyáltalán fellebbezést nyújthatnak be a Tanács felé." hangzott a válasz. Amikor az Alpha Centauri rendszert egy 40 milliárdos tömegsírrá változtatták könyörögtünk, hogy mentsék meg fajunk. Az ügy a szőnyeg alá lett söpörve "Tanácson kívüli faj nem emelhet vádat Tanács tagra" címen. A következő 10 fordulatot bújkálással és meneküléssel töltöttük. Vadásztak ránk, és a kihalás szélére hajtottak bennünket. Tanultunk és adaptálódtunk, mert mást nem tehettünk. Az ezt követő 5 fordulatban szembeszálltunk a Po'yafrokkal és az utolsó kettőben pedig megfordítottuk a helyzetet.

Az általunk tanusított "hihetetlen fejlődés" és a "kölcsönös előnyök amik a közösségbe való lépéssel járnak" alapján megtudtuk, hogy a Tanács elkötelezte magát, hogy kivizsgálja az emberiség által a Tanács elé , megannyi fordulattal ezelőtt terjesztett ügyet. A helyzetünk különleges, ugyanis egy faj 15 fordulattal előbbi taggá való felterjesztése eddig példátlan eseménynek számít. Azonban előfeltétele az azonnali tűzszünet az "ellenségünkkel". Itt az idő, hogy most ÖNÖK figyeljenek nagyon jól... Nem fognak minket mégegyszer megtámadni provokáció nélkül, majd bíróság elé állítva békébe kényszeríteni, zsarolni, könyörögni. Nem fogadjuk el az emberi élet értékére vonatkozó kalkulációikat. Nem értünk egyet az önök elgondolásával a mi szenvedéseinkről, melyek a kolóniáink elvesztésével járt. Nem értünk egyet a felelősséggel, mely egy elpusztított bolygóért "jár". Önök nem diktálnak, hogy MI mikor vagyunk elégedettek a Po'yafr-ok adóságának kiegyenlítésével. Mi majd meghozzuk a saját ítéletünk, hogy az a bizonyos számla mikor lesz kiegyenlítve.

Po'yafr-ok döntöttek úgy, hogy az emberiséget népírtó háborúba vonják... és mi válaszolunk. Imátkozunk, hogy ne kelljen más fajt a listához adni.

- Johnathan Lewis Deliard admirális, Egyesült Földi Űr Hadsereg

vis.: reddit

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr5113730096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wittigen 2018.05.20. 14:21:38

@matsumoto: a linked nem jó :/ ez az hibüzenet fogad:
PDF.js v1.6.210 (build: 4ce2356)
Message: Invalid PDF structure
süti beállítások módosítása