Sötét jövő

Robot Neill visszavág

2018. július 23. - Wittigen

Ridley Scott alá vágott az új Alien 3-nak egy elég gyenge Dávid filmmel, aztán még a Fox-Disney összeolvadás is hátráltatja az amúgy érdekesnek tűnő ötletet. Nem kell félteni Neill barátunkat, megalkotta az Oats stúdiót (bár nagy a csend most körülötte, lehet pont ezért is), ahol minőségi kis filmeket csinálnak, Rakka, ZygoteZárótűz (érdekes mind, érdemes megnézni őket). De most talán emberére, jobban mondva robotjára talált Blomkamp az MGM-nél. Hozzá vágtak egy Robotzsaru folytatás filmet! Ráadásul az eredetit folytatják, és nem a 2014-es remaket.

A forgatókönyvről egyenlőre a következőket tudjuk:

Detroit jövője ismét Alex Murphy, a híres Robotzsaru kezében nyugszik, aki a dúló anarchia közben visszatér, hogy ismét rendet vágjon a város utcáin.

A dolog külön pikantériája az, hogy az eredeti írók Ed Neumeier és Michael Miner visszatérnek, ezúttal a produceri és executive produceri székekbe, míg a forgatókönyvet Justin Rhodes pofozza ki, a cinematográfiáért pedig Blomkamp fog felelni. A 2014-es ramek sokak szerint felejthetőre sikerült, ezért is lehet bátorító, ahogy Neil nyilatkozott a filmről:

Az eredeti filmek gyermekként mély benyomást tettek rám. Örök klasszikusként marad meg bennem a 20. század utolsó éveinek sci-fi katalógusából, még valós mondanivalóval a film cyberpunk álcája mögött. Korábban a materializmus, a Reagan gazdaságkép, fogyasztói társadalmi felfogás és a 80-as évek amerikája szteroidokon volt az, ami megfogott a filmekben, de ahogy idősebb lettem, ezek megszürkültek és helyette az identitás, és az emberség keresése vált maradandó élménnyé. Ha megmarad az emberi összetevője a filmnek, addig az nincs időponthoz kötve, és bármikor jó lehet. A Robotzsaru pont ezzel vonz magához.

Szurkoljunk kedvenc dél-afrikai rendezőnknek, hogy sikerüljön maradandót alkotnia!

via.: Bloody-Disgusting

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr3114129397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása