Sötét jövő

HFY 16. rész: Ösztönző erők

2018. november 18. - Wittigen

Avagy, hogy mi emberek miért nem vagyunk jó fogolyalapanyag. Hogy idézzem egyik kedvenc számom: "They like to lie and cheat, And then pretend it's real ".

G-host Lee - "Before the break out"

Fogvatartott sorszáma: KV1603
Fogvatartott faja: Ember
Veszélyszint: szélsőséges
Bűnlajstrom: gyilkosság, ipari kémkedés, terrorizmus, lopás, korrupció, háborús bűnök szítása, bérgyilkosság, kalózkodás, szabotázs, katonai titkok eltulajdonlása, népirtás

1. nap:
A fogvatartott a 12. szökési kísérleténél tart. Áthelyeztük egy magánzárkába távol minden elektronikától. Specializált cella építése folyamatban, hegyes/éles dolgok letörésének megakadályozásának érdekében. Két őr halott, egy kritikus állapotban. Robotok alkalmazása javallott.

2. nap:
Az előbbi javaslatot visszavonom. A fogvatartott módot talált a droidok feletti irányítás átvételre. Újabb 8 őr halott. Az ember azt állítja, hogy "készen áll tárgyalni".

6. nap:
Minden számítógépet és őrdrónt azonnal lecserélni a fogvatartott szektorában. Önreplikáló malware programot találtunk a rendszereinkben, a fogvatartott "vállalta a felelősséget"

9. nap:
A malware alaposabb vizsgálata emberi tervezésre utaló nyomokat fedett fel. A "beszélgessünk" komment kódszerte megtalálható volt. A börtönigazgatóval akar beszélni. A fogvatartott kiemelkedően veszélyes, a "beszélgetés" nem javallott.

10. nap:
Az embernek sikerült ismét kiszöknie, 2 órára mielőtt megtaláltuk. Nem mutatott erőszakos magatartást, és tovább erősködött, hogy csak "beszélni" akar az igazgatóval. Nem tűnt olyannak, mint akit zavar, hogy a bűnlajstromából eredően negyvenszer annyit kéne itt töltenie, mint lehetséges élettartama. A "beszélgetés" továbbra sem javallott.

14. nap:
Úgytűnik, hogy a malwaret nem sikerült maradéktalanul eltávolítanunk a rendszereinkből. A rendszerünket az ember által csak "zsarolóvírusnak" hívott kártékony program tartja fogva. A "beszélgessünk" szót mutatja az összes képernyőnk.

20. nap:
2 őr felkíséri a rabot az igazgatóhoz. A fogvatartott állítása szerint vádalkut akar kötni, és olyan információk vannak a birtokában, melyek megérik majd a vesződségünket.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

[Jegyzőkönyv átirat]

KV1603: A jelenleg vívott háborút nem veszitek komolyan. Enyhített ítéletért cserébe bebizonyítom, hogy tévedtek.

Igazgató: A fajotok még csak most lépett ki a bölcsőjéből. A hadseregetek összlétszáma fele a Flottánknak. Mégis mitek lehet, amitől a háború megnyerését remélitek?

KV1603: A malware amivel megcsonkítottam a börtön rendszerét tartalmaz egy első ránézésre értelmetlen adatblokkot. Ha azt az adatblokkot valaki átfuttatná egy 3D leképező programon, akkor egy "FTL Tüske" nevű fegyver részleges tervrajzait kapná. Egy közel észrevehetetlen mezőt generál, amibe ha bármi fénynél gyorsabb beleszalad, akkor rövid úton plazmává változik. Hónapokig tart míg elbomlik, és akkora területet fedünk le vele, amekkorát csak akarunk. Semmi értelme a gyors hajóknak, ha az ellenfél nem tud fénysebességre gyorsulni.

Igazgató:  És mégis milyen információi lehetnek egy hozzád hasonló valakinek, ami egy ilyen lenyűgöző bűnlajstrommal rendelkező személy ítéletének enyhítésére ösztönözne minket?

KV1603: Abból amit láttam a katonai bázison, ahol elfogtak, bizton állítom, hogy szerintem képesek lennénk alkut kötni. A Tüskével csak azt akartam bizonyítani, hogy koránt sem szenteltek elég erőt a háborúnak. Erősítenetek kell, ha nem akarjátok, hogy az emberek ledarálják a védelmeteket és vele az egész népeteket.

Igazgató: Hmmm... adj valami érdemlegeset, amivel megéri a vezérkar elé állni.

KV1603: Kérek két hetet, és a legközelebbi dolgot, amit koffeinnek lehet nálatok nevezni.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

38. nap:
Az ember tucatnyi potenciálisan tömegpusztító fegyver tervrajzát, valamint a "Tüske" technikai leírását adta át eddig.  Továbbá megoldást szolgáltatott a problémára, mely eddig megakadályozott minket antianyag fegyverek gyártásában.

46. nap:
Az ember állításai igaznak bizonyultak. A Tüske tesztjei során ugyan nem sikerült az állított "több száz fényéves kiterjedésű" mező létrehozása, de a kisméretű tesztek igazolták az elmélet helyességét. Az antianyag fegyver és pajzstesztek hosszabb időbe fognak kerülni, de ha működőképesnek bizonyulnak, akkor ez a háború most válik sokkal nehezebbé az emberek számára.

200. nap:
Megfontoltuk a tanácsait, és növeltük a frontvonali erők számát. A vezérkar mégis arról tájékoztat, hogy a helyzet rosszul áll, és követelik, hogy kérdezzem ki a fogvatartottat ismét.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

[Jegyzőkönyv átirat]

Igazgató: Több felszíni rajtaütést indítottunk, megcsonkítottuk a dokkjaitokat, átirányítottuk a Flottát. Tízszer annyi hajónk van mint nektek. Áruld el, mégis miért állunk vesztésre?

KV1603: Az emberek így válaszolnak az ösztönző erőkre. Én mutattam nektek néhány teoretikus fegyvert, mint bizonyíték, hogy az emberek veszélyesek. Ti pedig vittetek néhány igazán veszélyes fegyvert a küszöbünkre. Gondolom észrevetted, hogy sok hajótok csak úgy eltűnt. Sok általatok fejlesztett fegyver pedig a feketepiacon köt ki, emberi árusoknál. Amikor valami csillogót helyeztek emberi felségterülethez közel, egyszerűen nem bírunk magunkkal és lenyúljuk azt. És eladjuk. Ti pedig menetrendszerűen szállítjátok az új csillogó, ellopni való dolgokat. Nem ölhettek meg egy tolvajt arany karddal.

via.: Reddit

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr4214329941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása