Sötét jövő

RUINER - Egy arc nélküli manus kalandjai cyberpunk világban

2018. december 28. - Wittigen

A RUINER-re egy durva száraz időszakom után találtam, a Steam áruházában, és sikeresen megtörte. Nem kenyerem a shoot'em up műfaj, de a RUINER valami lehetetlen folytán, kivételt alkot. E cikkünk alanya egy gyorsfolyású, izometrikus cyberpunk játék, a shoot' (és hack) em up műfajból, némi bullethellel vegyítve. A játék mellé egy pumpáló, kick ass játékzene is társul, a cyberpunk hangulat előteremtéséért felelendő. Nekem két kedvenc momentumom van a zenéből, az egyik csata alatt felcsendülő, ritmikus dobok alkotta adrenalin bomba, ami,  (amikor ha nyeregben vagy és nem rage quittelsz) akkor hatalmasat tud dobni az élményen. A másik, pedig a játék utolsó pályáinak néhányán csendül fel (a jelenet lefestése enyhén spoileres lenne, így maradjunk csak annyiban, hogy elég mátrixi beütése van a dolognak).

Átvették az agyad felett az uralmat, és a Főnök ellen küldtek. Nem kis felfordulást okoztál, de szerencsére egyben húztalak ki. Most üldöznek bennünket, és fogva tartják a testvéred. Mire vársz, szabaditsd ki.

Szóval kezed közé kapod Doomguy kisöccsét, akinek beszédkészsége fordított arányosságban áll az ellenfelek vörös köddé való transzformálásba felmutatott tehetségével, és bele is csapunk a lecsóba. Akarom mondani, az ellenfelek agyvelejébe. *karakter bólint* Ehhez megfelelő arzenál is társul, megvan a cyberpunk elmaradhatatlan 9mm-es géppisztolyaitól kezdve a vadabbnál vadabb, kísérleti sínágyúkig minden, amit csak a szemed megkívánhat. Természetesen ehhez az arzenálhoz megfelelő képességfa és technológia is társul, melyet szabadon építhetsz fel, és szabhatod a saját játékstílusodhoz (személyes kedvencem a légi támogatás volt) Stílusa sajátos, 3D cg vegyítve rajzolt elemekkel. A játékot a piros és sötét színek mellett a villódzó effektek uralják, szóval az epilepsziára hajlamosak inkább maradjanak távol.

Ahogy azt már említettem a műfaj alap esetben nem a kedvencem, és a játék egésze alatt kapkodtam a fejemet, hogy merre hány óra, mert az irányítás annyira szokatlan volt számomra. Természetesen a boss harcoknál lépten- nyomon elhaltam, de egy ponton minden a helyére kattant, és a képességfám megfelelő ismeretében volt olyan főnök amit (normál nehézségen) fél perc alatt legyalultam. Nem kétlem ugyan ez nehéz vagy a felettin több idő lenne, de volt olyan ahol még a normál nehézségi szint mellett is meggyűlt a bajom, és már ott tartottam, hogy trainer programot keresek hozzá, aztán mégis visszatértem, és puszta szerencsével (értsd a megfelelő fegyver és képességek keresésével) sikerre jutottam. Egy 7 órás (az én tempómban, aki minden sarokba benéz, és minden ládát kinyit) élményről beszélünk, melyet a zseniális Benedykt Szneider képi világa kelt életre, és hordoz némi (talán nem elrugaszkodott állítás) Akira utóízt, mind művészetileg, mind történetileg és a karakterek/ellenfele szempontjából. A tökéletesen eltalált zenei aláfestés pedig már csak hab a tortán. Steamen a karácsonyi szezon végéig ~2600 forint, utána pedig ~6500 forintot fog kóstálni. Ajánlom, hogy ragadjátok meg az alkalmat, és csapjatok le rá, akkor is, ha ódzkodtok a műfajtól.

Utóirat: figyeljetek azokra a kis szarosokra, mert tuti megfigyelnek bennünket. Hol a wok, beszédem van Bélával, párom macskájával.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr8714518150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása