Sötét jövő

Napi kell: Zeusz nem a Vasökölből

2019. január 13. - Wittigen

Aki követ minket facebookon, az tudja, hogy még a mai napig is imádom a Vasököl című robotos-boxolós filmet , és nagyon úgy tűnik, hogy más is így volt vele. Most az interneten körbenézve nem igen volt kihajtva a merchpult a film megjelenésekor (figurákat és figura építő kiteket találtam). Azonban szerintem én megtaláltam a nem hivatalosan liszenszelt termékek koronázatlan királyát: az 50 centis Zeusz névre hallgató robotot.

Íme ő az, teljes életnagyságában: 

50 centi, 22 szervó, meredek 1600$-os árcédula (~449000 forint, de amire idehoznád, addigra ~582000 forintra emelkedne az ára), és megnnyi kiegészítő. Ez a Moorebot Zeusza, ami kísértetiesen hasonlít a Vasököl Zeuszára, de biztos vagyok benne, hogy ez csak a  véletlen műve.

Ilyen pofás kis hordozó dobozban érkezik hozzád a robi, melynek az elején a sematikus rajza tekint rád vissza:

A doboz pedig a következő kiegészítőket tartalmazza: egy szett cavar és páncéldarabok (azért mert cserélhetőek) útmutató, programozói interfész (mert te is vihetsz bele mozdulatsorokat) és egy kontroller, amivel irányíthatod. Mellékesen a robot ütése 25 kg/cm erőkifejtésre képes (ami gyengébb, mint amire az EMG-01A képes). Plussz 3D fájlok még több páncélelem nyomtatásához (akár egyedi dizájnnal).

Ami nem tetszik, főleg az árcimke tekintetében:

  • A páncél elemek és egyéb műanyagok gyenge minősége (legalábbis a képeken és a videókon a műanyag a kínai roszsminőségű legó koppantásokat idézi)
  • A kontrollert ismerem, az egyik hamisított konzolon láttam, amit az aliexpressen árulnak, a kínai kontrollerekről pedig tudjuk, hogy gyenge minőségűek. Ezért az árcéduláért már valami komoly vezérést várnék el, a drónomhoz, melyenk az ára 1/5-e ennek saját app áll rendelkezésre minden beállításnak módosítására, meg egy pöpec távirányító, amiben van anyag.
  • Az egész 50 centis robot nagyon ingatag, és a saját ütése képes kilendíteni az egyensúlyi állapotából.

Ami azonban tetszik:

  • A páncél modulláris, és nyugodt szívvel lecserélheted arra amire akarod.
  • A vezérlő szoftver nyílt, így úgy piszkálod, ahogy neked jól esik. Ha ezermester vagy, akkor összeházasíthatod ezzel, vagy, ha ki vagy tömve zsetonnal, akkor lehetőséged áll beszerezni egy Wildflower kontrollert, és te lehetsz majd az árnyékbokszoló a robotod mellett.
  • És mégiscsak egy 50 centis bunyó robotról van szó.
  • A felépítését tekintve szerintem nyugod szívvel moddolható lenne erősebb vázért és egyéb nyalánkságokért.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr8914476272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása