Sötét jövő

Coilgunt tessék, 9mm-es coilgun eladó!

2018. augusztus 29. - Wittigen

Az ArcFlash (akik magukat úgy reklámozzák, hogy az első elektromos fegyvergyártó cég) piacradobta az általuk tervezett coilgun alfa változatát, az  EMG-01A-t. Íme a 950 dolláros játékszer.

Az Arcflash öszsesen 950 dolláért (csekély 266 031 Forintért, és gondolom az ideszállítás költségéért) meg egy alfateszteri szerződés aláírásáért árulja az 0.1-es verziót. Egy 8 lépcsős, infrakapus vezérlésű mágnes-puskáról beszélünk, mely amúgy automata tüzelési képességgel rendelkezik (bár a tár összesen csak 9 töltényt tud magábafogadni, és 4 lövés/másodperc a tűzgyorsasággal bír).

A borsos ár ellenére több sebből vérzik a fegyver

  • Full-automata módban csak 6 töltényt tud kilőni a 9-ből, utána gondolom túlmelegszik (erről nem tesznek ugyan említést)
  • 1500 mAh-s Lítium Polimer akkumlátor, (ami papíron 100 lövést képes kiprésselni, nem tudom, hogy ez mennyire lehet valóságos. Nagyobb akksik is vannak miért nem megyünk 1500 mAh felé?)
  • KÜLÖN 41 dollárért árult hozzá való töltő.
  • 4,65 J energia kimenet - jelenleg a legális légpuskák is erősebbek nála

Azért mégiscsak a védelmére kelve: prototípusról beszélünk, és egyenlőre az első legálisan kereskedelemben kapható (ellenben a Boring company túlglorifikált gázgyújtójával), és nemsokára sorozagyártó fegyverről beszélünk. Ugyan a Youtube-on részletes építési útmutatók vannak ugyan ekkora vagy erősebb fegyverek építéshez, (Pl Hacksmithék összeraktak egy szörnyeteget, bár az railgun és nem coilgun, de lényeg a lényeg, az ár törtrésze ennek (ha csak a nyersanyag beszerzésének költségét nézem)), mindegyik egyedi gyártású darab, ő viszont szerializálva lesz majd a jövőben. Mellesleg megjegyzendő, hogy az Arcflash céget az a két ember alapította, akik az első népszerű rail/coilgun videókat töltötték fel a netre, ezt és ezt (még emlékszem is, hogy csorgattam a nyálamat a videókra, és fantáziáltam a saját fegyverem megépítéséről). Szóval egynelőre nem igen éri meg, de még lehet belőle érdekes termék a jövőben.

via.: Kaliber, Arcflash

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr1714128931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása