Sötét jövő

Játék szektor: Bright Memory

2019. február 15. - Wittigen

Véletlen bukkanam rá erre az egy emberes projektre egy videóban, és épp le volt értékelve Steamen. Életem eddigi legjobb 1300 forintos költése volt. Íme a Bright Memory játék.

A játék nem vesztegeti az időt mindenféle tutoriallal, egy rövid jelenet után a játék sűrűjébe vet, és indulhat a banzáj. Sheliát alakítod, aki a SRO tagja (gondolom, hogy kik ezek, meg, hogy ki a SAI szervezet még kiderül később) akit egy rejtélyes örvény beszippant, és egy nem evilági helyre dob. Innentől pedig indulhat a run'n'gun'n'slash élvezet, és a játék ezt lélegzet elállítóan jól ötvözte. Mmint a gunplayt, a különleges képességeidet, és a kardjátékot. Nem lesz egyszerű, meg kell szoknod az irányítást, de amint ráérzel a dologra, és felveszed a ritmust, egyre kevésbé fogsz meghalni (nekem az első fight teljesítése 3-4 halálomba került).

A setting sci-fi és keverik a kínai misztikummal és design elemekkel. És ez mindig jól üt. A kínaiak művészetében van valami ami tökéletessé teszi az ilyen típusú környezetek kialakításához (kár hogy az időutazós dolgok be vannak náluk tiltva, de az egy másik történet). A kivitelezés pedig fenomenális. FYQD Unreal motorra ültette a játékát, és a grafikai elemek magukért beszélnek. Legjobban a színek és a fények tetszettek a játékban, nagyon jól el lettek találva.

A játék lineáris, aréna pályatervezésű. Nem szemét, de azért néhol csúnyán meg tud fogni. Kimondottan élveztem a 2 nagy bossfightot, noha az utolsó kellemetlenül szűk helyre van beszorítva. A játék (egyenlőre) egy epizódos, 1,5 órányi játékidőt adott nekem, de őszinte leszek veletek, rég nem szórakoztam ennyit 1,5 óra alatt. Még egy kis Dark Souls bónusz is belefért az első epizódba.

Igen, amikor odamentél, akkor volt egy prompt, és ha interakcióba léptél a karddal, akkor kiírta, hogy "Tábortűz meggyújtva".

A játékot egy személy fejleszti, és noha nem mentes a belhéktól (volt egy lopott assetes ügy a játékkal kapcsolatban, mely azóta megoldódott) , én kíváncsian várom a folytatást minden értelemben, hogy merre megy tovább a történet, milyen fegyvereket kapunk (bár már van utalás a töltőképernyőkön egy sörétesre).  

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr9114627040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása