Sötét jövő

Agyő Sas Egy - eladták a Megabot Inc. robotját

2019. október 16. - Wittigen

Nagy robotok gyepálják egymást. Effektíve minden gyerek és sci-fi rajongó álmát váltotta valóra a Megabots Inc mikor kihívták a Suidobashi -t, aki a japán Kurata mecha-t gyártja, és egy hosszabb felkészülés után le is ment a "boxmeccs" mely ugyan azért hagyott volna kívánni valót maga után, de attól még vicces volt nézni. Aztán az egyik múltidézőben foglalkoztunk velük, hogy kifogytak a zsetonból, és most itt a következő frissítés.

Eladták a Sas-et (az a robot mely harcot látott), Ebay liciten, 1 dollár-tól. Korrekt eladóhoz híven, azért listázták, hogy mi nem kerek a verdával.

  • 15 tonnát nyom
  • a lánctalpak talprészei eredetileg gumiból voltak, de most egy spéci műanyag helyettesíti, ami szintén az élettartam véget járja már, úgyhogy lassan cserére szorul. De vannak olyan kedvesek, hogy odaadják a CAD fájlokat, neked csak esztergálni kell őket, vagy gyártót kell találnod
  • 4-8 óránként eldurran valamelyik hidraulikus cső, de az esetek többségében ez orvosolható egy O-gyűrű cserével
  • nincs, vagy nagyon limitált off-road kapacitás, fordulni csak betonon/aszfalton tud.
  • szállítást te fizeted (attó függően, hogy hová 4-7 ezer dollár vagy több)
  • kapsz hozzá egy hajókonténernyi csere alkatrészt (biztosíték, ventillátorok, hűtők, stb)
  • megkapod az összes fegyvert, amit hozzá készítettek, íme a lista: jobb és bal karom modul, fúró modul (veszélyes, de kit érdekel), jobb és bal kés modul, 2x15 centis duplacsövű pneumatikus paintball ágyú (lehet nem működik)
  • megkapod az összes CAD filet és a robotot működtető forráskódot is, noha ahhoz tán érdemes lesz segítséget kérni az IHMC cégtől, akik az eredeti progit írták

És el is ment, az Ebay aukció tanúsága szerint 170.000 dollárért, ami kicsivel több, mint 51 millió forint, szóval semmiképp nem lett volna lehetséges egy Sötét Jövő robot bunyó flottát építeni, főleg annak a tekintetében, hogy a nemzetközi szállítás 2 hónap (meg amennyit a vám ült volna rajta) és 50000 dollár (15,09 millió forint) lett volna, meg a vám és az áfa, amit NEM fogok most kiszámolni. Ezentúl boncolgatják az indokokat, és az ok sajnos egyértelmű: nem sikerült elég nagy hírt verni, és nem sikerült beindítani robot bunyó ligát, és a készítők teljesen kifogytak a zsetonból, olyannyira, hogy se kaliforniai raktáruk bérleti díját, sem pedig a hitel kamatát nem tudják már fizetni, így mindent eladnak, a prototípust pedig azért dobták Ebay-re, nehogy egy roncstelepen végezze (pedig milyen marha jó filmet lehetne ebből rendezni, hogy egy pár kölyök megtalálja a roncstelepen, kipofozzák, és beállnak vele bunyózni, és még az eredeti készítők is szerepelhetnének benne, mint a nagy öregek, akiknek megtört az álmuk, de most lehetőséget kapnak arra, hogy újra kezdjék, hé, Hollywood, hajlandó vagyok eladni az ötletet). Az Ebay licit nyertese úgy néz ki, hogy orosz, szóval mostantól nem Eagle Prime-nak, hanem Hardbass Prime-nak fogjuk ám hívni lánctalpas barátunkat! Egyenlőre még igazolják, hogy hiteles licit, nem pedig csak troll, de ha nem lenne igazi, akkor az az előtti utolsó hiteles licit az 162.000 dollár környékén volt (48,2 millió forint).

Búcsúnak itt egy pofás infografika arról, hogy mi szorult a gépbe:

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr5515225994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása