Sötét jövő

Rövidfilm kvadráns: Elvitte a lökéshullám

2020. április 12. - Wittigen

Sokan olvassátok az Elvitte a lökéshullám című morbid humorú képregényt. Már, ha Lemetti éppen posztol oldalt. Én próbálom életben tartani a magyar rajongói tábort, ennek egyik példája a "Készítsd el a saját oldalad" kihívás volt.  Szóval feltúrtam a netet, és összegyűjtöttem minden GWTB-el kapcsolatos dolgot, teljesen csutkára szívtam Lemetti tumblr-jét, különböző online fórumokat, hogy minél több anyagot archiváljak. Így jutottam el a Vimeora.
A kisfilm nem mai csirke, 2008-ban készítették, mint olyan sok mindent ezen az oldalon, diákok, mint vizsgamunka. Jelen cikkünk tárgyát már évek óta ismerem, sőt, nagyjából azóta várja a megosztását, mióta a weboldal újraindult, de valahogy eddig mindig más került megosztásra helyette. Azonban most talán nagyobb szükség van rá, mint máskor, hisz be kell osztani a készleteket. Íme, egy GWTB kisfilm.

A képregénynek sincsen semmi átfogó nagy története (kivéve az utolsó néhány oldalt), és a kisfilmnek kellett valami keret, így a készítők eltértek az eredeti iránytól. Itt is két piros katonát követünk, akiknek a parancsaiknak megfelelően jelentkezniük kell a kijelölt harcállásukban. A készítők ügyesen beleépítettek több eredeti poént a 22 perces alkotásba. A kisfilm az ikonikus "miért harcolunk" oldallal nyit, majd rögtön belecsatornázza a "nézd, megöltem valakit egy kővel"fordulatot. Feltűnik még a "konstans elvagyunk tévedve" és az egyik kedvenc morbid oldalam, a "tuti csapda, de megéri" is tiszteletét teszi, noha itt nem fosztják ki a hullát (van ilyen jelent is ne aggódjatok). A kisfilm remekül megfogja a GWBT légkörét, főleg, mikor végre megérkeznek, és a drogfüggő (aki folyamatosan A.T.A.C. adreanlint nyom magába) ujjong, hogy végre talált fegyvert, a másik meg kicsikét keserűen konstatálja, hogy hullák veszik körül.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr9115594032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása